Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ismeritek azt a szokást, hogy...

Ismeritek azt a szokást, hogy kisbaba érkezésekor gólya aljtódíszt függesztenek ki?

Figyelt kérdés
Én erről csak most hallottam, és tök aranyosnak találom, viszont azt nem tudom, hogy csak a kicsit születése után teszik ki, vagy már előtte is, jelezve, hogy gólya fog jönni?
2013. máj. 23. 23:41
 1/5 anonim ***** válasza:

Erről konkrétan nem tudok, de én is hallottam már ezt, én egyszer egy ház ablakán láttam kitéve ezt, és azt hiszem a születése előtti pár napban amikor az anyuka már a kórházban van, vagy éppen napok vannak hátra, akkor szokták kitenni. És egy jó pár hétig kint is marad.

Többet erről nem tudok, ez nem olyan elterjedt, én életembe két helyen láttam ilyesmit.

2013. máj. 23. 23:47
 2/5 anonim ***** válasza:
Igen van ilyen.A sógorom olasz,náluk szokás.Utána teszik ki.Nálunk úgy volt,hogy az ajtóra tettek ki,meg a baba szoba ablakába.Ők csinálták papírból,és az ablakra még felragasztották a baba nevét is.
2013. máj. 24. 01:10
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
Ez nem szokás, hanem valami fideszes ötlet volt pár éve...
2013. máj. 24. 01:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Németországban élek, ez szokás náluk, már nagyon sok helyen láttam, és én is aranyosnak tartom. Itt a csalàd, barátok vagy a szomszédok készitik a gólyàs diszt, a csőrére tesznek egy batyut amibe raknak egy kisbabát vagy pelenkákat, babajátékokat és kirakják a kertbe vagy a bejárati ajtó elé.
2013. máj. 24. 06:21
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen Olaszországban ahogy már megirta valaki előttem. Mi mondjuk kertes házban lakunk, kartonból készült a gólya 1, 30 cm és a ház elejére raktuk mert a gyerekszoba nem az utcára néz. Plusz masnikkal a kerítést is fel szokták díszíteni. Értelemszerüen ha kislány rózsaszín ha fiú kék. Szerintem is szép dolog, mondjuk itt az apuka disziti fel aznap mikor megszûletik a baba. (Szerintem azért nem előbb nehogy a végén baj legyen és akkor nincs miért büszkélkedni ugyebár)
2013. máj. 24. 07:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!