Hogy kell a tápszert leerőltetni egy kisbaba torkán?
Ma kapott életében először, 4 hónapos a fiam.
Cumisüvegből nem tud inni, kanállal adnám neki, de kínszenvedés, fél óra alatt tudtam belenyomni 50ml-t, de szerintem több van a ruháján, mint a gyomrában.
Sinlaccal próbálkozok, ezt javasolta a doki, mert már nem elég sajnos a tejem.
Meg fogja valaha szokni, vagy minden etetés rémálom lesz?
Van valami trükk, hogy örömmel elfogadja?
Ha éhes lesz úgy is megfogja enni! Hülyén hangzik de így van!
Próbáld cumisból adni, vagy pohárból!
Leírom az én trükkömet, 3 hetes kora óta így adtam a tápszert szopi mellett:
van egy szoptanít nevű eszköz, több mint 10.000, azt utánoztam le házilag:
vékony műanyag cső, leszívócső vagy etetőszonda a neve, gyógyászati segédeszköz boltban kapható, egy 2 decis befőttes üveg kupakját kifúrtuk, kb 7-8 mm átmérős lyukkal,ebbe bele a cső alulról, így az üvegben marad a tölcsérszerű vége, az a "nehezék". A cső végét a mellbimbóhoz kell tenni miközben szopizik a baba, így egyszerre kap anyatejet és tápszert. Arra kell figyelni, hogy az üveg mindig lejjebb legyen, mint a baba szája, különben ha elkezdi szívni, kifolyik az összes. Kis gyakorlással egyedül is tudtam, eleinte vki fogta, én meg a babát. Én a végén sinlacot is adtam így, tápszer sűrűségűre keverve. Ráadásul ez segít, hogy több legyen a tej.
Sinlacot ajánlotta a doki, mikor mondtam, hogy idegenkedem a tápszertől (bár ez is hasonló). Meg azt mondta, ennek jó az íze, a legtöbb baba megeszi.
Mégsem volt jó választás, jobb szerintetek a sima tápszer?
Sűrűre készítettem, nekem ízlik.
Hiába teszem a szájába, csak visszaköpi, vagy mintha nem tudná mit kell vele csinálni, rámnéz, vigyorog és közben folyik ki a szája szélén... vicces nagyon, de így nem nagyon haladunk, erővel megtömni meg nem akarom (nem is lehet, ha egyszer ő eldöntötte, nem akarja lenyelni).
Még az jutott eszembe, mi lenne, ha anyatejjel keverném?
Este sikerült kemény 40ml-t megitatni vele.
Nem nagyon tudja mit kezdjen a cumisüveggel, cumit se fogadta el soha életében.
Remélem megtanulja idővel, vagy hozzászokik a kanálhoz, mert így elég érdekes az etetés.
Sinlacot lehet keverni anyatejjel, vagy más tápszerrel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!