Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyerekem elmaradt a fejlödésbe...

Gyerekem elmaradt a fejlödésben? Sürgös?

Figyelt kérdés

Kislànyom 6 honapos,1 hetes.Tud hàtrol hasra fordulni,vissza nem.

Feltud a babakocsiban magàtol ülni,de csak ott.Megfogja a jàtékot,szàjàba veszi làbàt.Nevet.Sokféle hangot ad ki:

meme,nyanya,néném,dàdà stb...

Hangokra figyel.Foga még nincs.68 cm.6800 gramm.

Baràtnöm azt mondta ma,hogy nem akar megbàntani,de a gyerekem levan maradva.

Kérdem miben?

Azt mondja hogy ö észrevette,hogy egy jàtökot ha elé tesz,nem csap le egyböl rà,hanem megfigyeli.

De ugyan elöbb nem megkell néznie,mi az,aztànérte nyulni?

Ezzel nagyon megbàntott,de lehet igaza van?

Hozzàtette:ugyan,ne aggodj,nem akarlak bàntani ezzel,csak ezt figyeltem meg.

Àllitolag az ö fia hat hoanposan,nagyobbik lànya 10 honaposan màr jàrt.És okosak,fejlettek.

Sokat sirtam ma emiatt,de szerintetek is baj,hogy nem lecsap a jàtékra,hanem pàr pillanatra elöbb megfigyeli?

Ezek szerint a gyerekem buta?

2009. okt. 3. 20:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
86%
6 hónaposan járt ez vicc, akkor már 4 hósan mászott kúszott??? A Tiéd is okos fejlett korának megfelelő a barátnőd meg ...
2009. okt. 3. 21:09
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Tökéletes a csöppséged nincs semmi baj ne sírj mert nincs miért! Viszont a barátaidat nagyon válogasd meg!
2009. okt. 3. 21:20
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a barátnőd nincs tisztában azzal, hogy egy anyukát mennyire megijeszt csak azért, mert dicsekszik, és szerintem egy kicsit ferdít is. Az én lányom hét hónapos és egy hetes, és nagyjából ugyanezeket tudja, mint a Te babád. Ő sem volt oda a hasról hátra fordulásért. Mostanában kezdte csak gyakrabban csinálni. Nincs okod aggódni, teljesen rendben van a babád.
2009. okt. 3. 21:36
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
20:57-es válaszoló vagyok. Az unokatesóm fia 4 hónaposan nem emelte még a fejét, mert keveset volt hason. Majdnem 6 hónapos volt, mikor átfordult. Aztán 6.5 hónaposan elkezdett mászni, 7 hónaposan felállt. Most 9.5 hónapos, ül, áll, mászik, mint a csík. Szóval, úgy beindulnak ezek a csöppségek a fejlődésben, mint a sicc. Csak lássa rajtad, hogy nem idegeskedsz, mert egy nyugodt, boldog anyuka neki a legfontosabb.
2009. okt. 3. 21:52
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Ami a mozgásfejlődést illeti: lányom 9 hónaposan kezdett el forogni.

Mégis teljesen egészséges...

2009. okt. 3. 22:51
 16/18 A kérdező kommentje:

Huu köszönöm a rengeteg vàlaszt.4napja voltam dokinàl,mindent rendbe talàlt.

Csak fàj hogy "bar£tnö" rendszeresen megkaphatta a babàmat,kézbe adtam,meg etette,ha akarta(tàpszeres),jàtszhatott vele,amit nem mindenkinek engedek meg.Tegnap elött azt mondta a gyerekemet sajàtjaként szereti,tegnap meg azt hogy gyerekem levan maradva.

Egész éjjel gondolkodtam,elrontotam-e a nevelését gyermekemnek,de ràjöttem,hogy nincs igaza,mert igenis gyermekem reagàl hangokra,jàtékokra,érintésre,nevet,magyaràz(baba nyelven) stb...

Egy biztos ennek a baràtnönek màr a kezébe a gyerekem nem fog kerülni.Mégegyszer köszönöm a vàlaszokat!!!

2009. okt. 4. 08:23
 17/18 anonim ***** válasza:
52%

Szia!

Biztos nem leszek népszerű,de nem teljesen értek egyet a többiekkel.

Először is:Nincs lemaradva a babád!!!és nem is buta!!!Éppen azt tudja amit tudnia kell.Szépen fejlődik.

DE:miért lenne feltétlen hazugság,hogy egy baba 6 hónaposan jár?Az én fiam 6 hónapos,és kapaszkodva feláll,és oldalazva kapaszkodva megy körbe a kiságyba.És igen ő már 4 hónaposan kúszott,5 hónaposan meg felült és mászott.Egyik baba ezt tudja a másik meg azt.Előbb-utóbb minden kisbaba tudni fog mindent.Ez nem verseny!!!Vannak gyorsabb mozgásfejlődésű babák,és lassabbak.Ez semmit nem jelent.Ettől még nem okosabb az egyik a másiknál!Én nem erőltettem neki semmit,nem én állítottam fel stb...azt mondjuk hozzá kell tennem,hogy 3 hetes kora óta gyógytornászhoz járunk vele(egyéb okokból),talán emiatt is gyorsabb.

Élvezd a kisbabádat és ne aggódj ilyeneken!

Minden jót!

2009. okt. 4. 12:40
 18/18 anonim ***** válasza:
69%
kedves utolsó válaszoló, a kapaszkodva jár és a jár között azért van különbség... sokunk babája lépegetett már 6 hósan kapaszkodva, de azért menni még nem tudott.
2009. okt. 4. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!