Gyerekem elmaradt a fejlödésben? Sürgös?
Kislànyom 6 honapos,1 hetes.Tud hàtrol hasra fordulni,vissza nem.
Feltud a babakocsiban magàtol ülni,de csak ott.Megfogja a jàtékot,szàjàba veszi làbàt.Nevet.Sokféle hangot ad ki:
meme,nyanya,néném,dàdà stb...
Hangokra figyel.Foga még nincs.68 cm.6800 gramm.
Baràtnöm azt mondta ma,hogy nem akar megbàntani,de a gyerekem levan maradva.
Kérdem miben?
Azt mondja hogy ö észrevette,hogy egy jàtökot ha elé tesz,nem csap le egyböl rà,hanem megfigyeli.
De ugyan elöbb nem megkell néznie,mi az,aztànérte nyulni?
Ezzel nagyon megbàntott,de lehet igaza van?
Hozzàtette:ugyan,ne aggodj,nem akarlak bàntani ezzel,csak ezt figyeltem meg.
Àllitolag az ö fia hat hoanposan,nagyobbik lànya 10 honaposan màr jàrt.És okosak,fejlettek.
Sokat sirtam ma emiatt,de szerintetek is baj,hogy nem lecsap a jàtékra,hanem pàr pillanatra elöbb megfigyeli?
Ezek szerint a gyerekem buta?
Ami a mozgásfejlődést illeti: lányom 9 hónaposan kezdett el forogni.
Mégis teljesen egészséges...
Huu köszönöm a rengeteg vàlaszt.4napja voltam dokinàl,mindent rendbe talàlt.
Csak fàj hogy "bar£tnö" rendszeresen megkaphatta a babàmat,kézbe adtam,meg etette,ha akarta(tàpszeres),jàtszhatott vele,amit nem mindenkinek engedek meg.Tegnap elött azt mondta a gyerekemet sajàtjaként szereti,tegnap meg azt hogy gyerekem levan maradva.
Egész éjjel gondolkodtam,elrontotam-e a nevelését gyermekemnek,de ràjöttem,hogy nincs igaza,mert igenis gyermekem reagàl hangokra,jàtékokra,érintésre,nevet,magyaràz(baba nyelven) stb...
Egy biztos ennek a baràtnönek màr a kezébe a gyerekem nem fog kerülni.Mégegyszer köszönöm a vàlaszokat!!!
Szia!
Biztos nem leszek népszerű,de nem teljesen értek egyet a többiekkel.
Először is:Nincs lemaradva a babád!!!és nem is buta!!!Éppen azt tudja amit tudnia kell.Szépen fejlődik.
DE:miért lenne feltétlen hazugság,hogy egy baba 6 hónaposan jár?Az én fiam 6 hónapos,és kapaszkodva feláll,és oldalazva kapaszkodva megy körbe a kiságyba.És igen ő már 4 hónaposan kúszott,5 hónaposan meg felült és mászott.Egyik baba ezt tudja a másik meg azt.Előbb-utóbb minden kisbaba tudni fog mindent.Ez nem verseny!!!Vannak gyorsabb mozgásfejlődésű babák,és lassabbak.Ez semmit nem jelent.Ettől még nem okosabb az egyik a másiknál!Én nem erőltettem neki semmit,nem én állítottam fel stb...azt mondjuk hozzá kell tennem,hogy 3 hetes kora óta gyógytornászhoz járunk vele(egyéb okokból),talán emiatt is gyorsabb.
Élvezd a kisbabádat és ne aggódj ilyeneken!
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!