Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hónapos babámmal nem tudok...

8 hónapos babámmal nem tudok beszélgetni. Énekelni se nagyon szeretek. Egész nap csak a tv szól. Nagy hibát követek el ezzel?

Figyelt kérdés
2013. máj. 21. 22:00
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Mit mondj neki? AMit épp csináltok. gyere jön az ebéd, levesszük a pelust, kivesszük a kis kezedet a bodyból stb....
2013. máj. 21. 22:14
 12/29 anonim ***** válasza:
88%

Nekem nagyon nincs érzékem a gyerekekhez, a mai napig nem tudok "gyereknyelven", sokszor bajban vagyok a saját lányommal is, hogy mivel szórakoztassam.

De mégis sokat beszélek hozzá, ez olyan, mintha magamban beszélnék, csak neki mondom a dolgokat.

Pl.:

-Mindjárt jövök, hozok be a konyhából magamnak ennivalót.

-Nézd, milyen szép bodor felhők vannak az égen!

-Nahát, a bácsi a TV-ben nagyon csúnya dolgot mondott!

-Írok egy levelet a barátnőmnek, utána megyünk sétálni, jó?

-Készítem neked a fürdéshez a törölközőt, meg a ruhádat.

-Jövök vissza, csak behozom a fürdővized.

Stb.

2013. máj. 21. 22:16
 13/29 anonim ***** válasza:

miről?

meséld el neki mennyire vártad őt,milyen volt mikor a pocakban forgolódott,mikor megszületett,mikor rád mosolygott,..meséld el neki mennyire szereted.

2013. máj. 21. 22:16
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Sokszor én is így vagyok. Ha nincs mit mondanod, vegyél egy mesekönyvet, és olvass neki. Muszáj, valahogy meg kell tanulnia beszélni. Én nem szeretek gügyögni, meg hasonlók, így sokszor teljesen komoly dolgokról beszélek neki. Mesélek az életemről, vagy akár egy filmről. Persze nem érti, de élvezi. Egy nap háromszor végigviszed a lakásban és elmondod neki a tárgyak nevét, azzal már sokat segítesz.
2013. máj. 21. 22:18
 15/29 A kérdező kommentje:
Talán azért ,mert el is szoktam a beszélgetéstől,hiszen egész nap egyedül vagyok itthon.
2013. máj. 21. 22:20
 16/29 anonim ***** válasza:
31%
Egész nap egyedül vagy otthon? És a gyerek hol van közben?
2013. máj. 21. 22:22
 17/29 A kérdező kommentje:
Ennyit én is mondom amit a 12-es írt. de az kevés nem ?
2013. máj. 21. 22:23
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom a gyerekkel van egyedül otthon 16os!
2013. máj. 21. 22:26
 19/29 anonim ***** válasza:
48%
Én a gyerekkel sose voltam egyedül otthon, ketten voltunk otthon. Kár, hogy ő így érzi :(
2013. máj. 21. 22:30
 20/29 anonim ***** válasza:

Én bármit csinálok kommentálom a lányomnak.:)(6 hónapos de ez az elejétől így van)

Egy nap 100x elmondom neki mennyire imádom,hogy mennyire vártuk,milyen volt a szülés,és milyen az éltünk vele.

Ha kimegyek mondom neki,hogy mindjárt jövök csak (pl) elmegyek wc-re,teszek be mosni,csinálok neked inni,nemsokára megyünk fürdeni,elteszem a ruhádat és utána játszunk.

Sokat mondókázunk is.Süti-süti,kerekecske gombocska ilyesmiket.:)

Meg sokszor csak jár a szám egész nap,minden hülyeséget mondok neki ami eszembe jut.

Párom sokszor mondja ha hazaér munkából,hogy egy kicsit legyél csendben is..:D

2013. máj. 21. 22:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!