8 hónapos babámmal nem tudok beszélgetni. Énekelni se nagyon szeretek. Egész nap csak a tv szól. Nagy hibát követek el ezzel?
Nekem nagyon nincs érzékem a gyerekekhez, a mai napig nem tudok "gyereknyelven", sokszor bajban vagyok a saját lányommal is, hogy mivel szórakoztassam.
De mégis sokat beszélek hozzá, ez olyan, mintha magamban beszélnék, csak neki mondom a dolgokat.
Pl.:
-Mindjárt jövök, hozok be a konyhából magamnak ennivalót.
-Nézd, milyen szép bodor felhők vannak az égen!
-Nahát, a bácsi a TV-ben nagyon csúnya dolgot mondott!
-Írok egy levelet a barátnőmnek, utána megyünk sétálni, jó?
-Készítem neked a fürdéshez a törölközőt, meg a ruhádat.
-Jövök vissza, csak behozom a fürdővized.
Stb.
miről?
meséld el neki mennyire vártad őt,milyen volt mikor a pocakban forgolódott,mikor megszületett,mikor rád mosolygott,..meséld el neki mennyire szereted.
Én bármit csinálok kommentálom a lányomnak.:)(6 hónapos de ez az elejétől így van)
Egy nap 100x elmondom neki mennyire imádom,hogy mennyire vártuk,milyen volt a szülés,és milyen az éltünk vele.
Ha kimegyek mondom neki,hogy mindjárt jövök csak (pl) elmegyek wc-re,teszek be mosni,csinálok neked inni,nemsokára megyünk fürdeni,elteszem a ruhádat és utána játszunk.
Sokat mondókázunk is.Süti-süti,kerekecske gombocska ilyesmiket.:)
Meg sokszor csak jár a szám egész nap,minden hülyeséget mondok neki ami eszembe jut.
Párom sokszor mondja ha hazaér munkából,hogy egy kicsit legyél csendben is..:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!