Akinek későn kezdett el forogni a babája az mikor volt?
Kislányom 3,5 hónaposan fordult hátról hasra, visszafelé 7 hónaposan sikerült neki.
Én a háziorvostól kértem tanácsot a 6 hós státuszon. Azt mondta, hogy ha 8 hónapos korában sem fordul meg önállóan, akkor kell elvinni kivizsgáltatni.
Egyébként az átfordulás után már nagyon gyorsan haladt a mozgásfejlődése. Minden fázist csinált, és 1 évesen már egyedül ment.
Most 2 éves a fiam. Ő is 5.5 hónaposan fordult hasra. Nos, viszza nem fordult, az kimaradt. Amúgy is lassú volt a mozgásfejlődése, úgyhogy 8 hónaposan elvittem gyógytornászhoz(nem Dévényeshez), aki nem találta okát a lemaradásnak! Előírt egy csomó gyakorlatot, amit itthon csináltunk. A forgást pokróc segítségével szimuláltuk, azzal forgattuk. Ezt az egy gyakorlatot utálta. Még egyszer visszavittem, aztán mikor elkezdett kúszni, mászni, és felállt( mindezt 1 hét leforgása alatt) nem vittem többet. Menni csak 17 hónaposan kezdett, de utána semmi különbség nem volt a vele egykorú gyerekek ,és az ő mozgása között.
Remélem a példám segített! Engem megnyugtatott, hogy egy szakember látta, de a magánvéleményem az, hogy túl sokat stresszelik az anyukákat a tankönyvi mozgásfejlődéssel!
Köszi a válaszokat :).
2. válaszoló, mikor kezdett kúszni mászni a babád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!