Szerintetek ez nagy kérés? Vagy jogtalan a részemről?
7 hónapos a babánk, már nem szopizik, elfogyott a tejem. Nem mondhatnám, hogy belegebedünk a nemalvásba, mert szépen átalussza az éjszakát, de mivel a párom 11 körül ér haza este a munkából, így éjjel 1 előtt nem vagyunk ágyban, Hiába vagyok mindig hulla fáradt, mindig megvárom és teszek róla, hogy ilyenkor eltöltsünk egy kis időt együtt. A baba 7 körül kel fel, kelek hozzá, etetem, játszunk, amíg apu felkel.
Ma valamiért eszméletlenül fáradt voltam reggel, és megkértem, hogy nem lehetne így 7 hónap után egy olyan reggel, hogy én alszom tovább és ő kel fel a gyerekkel? Annyira jól esne egy ilyen. Neki többször is volt olyan, hogy elutazott valahova és szépen kipihente magát, addig aludt amíg akart, én komolyan egy ilyen reggelre vágyom, és már az etetéshez sem kellek, szóval megoldható lenne.
Jól összevesztünk, mert közölte, hogy azért ebbe nem kellene megszakadnom, mert szépen alszik a baba egész éjjel, más még mindg kel, meg amúgy is többet segít mint sok férfi. Én meg mondtam, hogy tudom, hogy segít, de azt hittem, kaphatok 7 hónap után egyetlen ilyen reggelt, de akkor ezentúl szépen lefekszem a babával együtt és akkor kipihenem magam.
Tényleg "nem járhat" ennyi? Jogtalan részemről a kérés?
Szerintem kicsit el lett "kapatva" a párod. Megszokta már ezt a helyzetet, ugyhogy váratlanul érte a kérésed.
Na én ezért vonom be a férjemet mindenbe az elejétől fogva.
Egyáltalán nem jogtalan a kérésed. Igazad van. De biztosan elfog rajta gondolkodni és megfogja tenni, amit kérsz...
Köszönöm a válaszokat!
De látom, hogy sajnos nem pontosan fogalmaztam. Főként az utolsó válaszolóra: nem pihenni, nyaralni utazott el többször egyedül, hanem munka ügyben, de volt olyan, hogy ki kellett mennie külföldre 4 napra, abból 2 délután volt csak dolga, amúgy reggel pl. alhatott ameddig akart, pihenhetett. Többször volt már ilyen. Azt hidd el, én sem tolerálnám, ha eljárogatna nyaralni nélkülünk. Azért nem ekkora bunkó :)
Amúgy a reggeleken kívül ő is besegít sokat, többször adott arra is lehetőséget, ha nem dolgozott, hogy este kimenjek kicsit barátaimmal meginni valamit, beszélgetni, fürdet, pelenkáz, jól elvan a kicsivel. Szóval az elejétől besegít, erre nem lehet panaszom. Ezért írom, hogy azért nem annyira rossz a helyzet, mint ahogy az a válaszokból kitűnik a kérdésem alapján. Én nem voltam pontos.
Lehet, hogy tegnap összevesztünk ezen, azóta nem is hoztam fel a dolgot, de ma szó nélkül felkelt, elintézte a gyereket, én csak néztem, mondta, hogy aludjak nyugodtan. Most keltem :).
A gyerek most megy iskolába :) Már csak hétvégén kel fel reggel 6-7 körül, hétköznap úgy kell "kiverni" az ágyból fél 8-kor :)
Amúgy szépen megoldódott ez a helyzet, de már nem is nagyon emlékszem rá. A lényeg, hogy azóta is sokat besegít és számíthatok rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!