Körülmetéltetni a fiú babát vagy sem? Mi szól ellene és mi mellette?
Szerintem mellette egyedül a vallás, illetve egészségügyi probléma állhat.
Ellene pedig szól, hogy akik nem olyan vallást vallanak, ahol ez szokás, ott az a szokás, hogy nincs körülmetélés. Ez egy plusz szenvedés a gyereknek, aminek egy szülő nem teszi csak úgy ki a gyerekét. A másik meg, hogy az a bőr nagyon sok mindentől védi a nemi szervet. Mechanikai hatásoktól, kórokozóktól, ezáltal fertőzésektől. És nyilván később, mikor az illető már nemi életet él, ott is szerepet játszhat, hogy megvan a fityma.
Szóval ha semmilyen egészségügyi probléma nem indokolná (a kisfiúnkkal való személyes tapasztalat szerint szerencsére semmi nem is indokolta), biztos, hogy nem metéltetném körül!
Igazából pont a higénia miatt gondoltam a körülmetélésre. A szexuális élet terén meg nem hallottam, hogy hátrány lenne, ugyanis egy idő után nem annyira érzékeny a makk és így hosszabb lehet az együttlét.
Na persze ott van az az oldala is, hogy elképzelhető, hogy piszkálnák a társai emiatt a suliban.
Ha meg mondjuk fitymasűkülete lenne, akkor később sokkal nagyobb tortúra a műtét, mint csecsemő korában.
De nincs benne tapasztalatom, ezért várom a válaszokat, hogy okosodjak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!