Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyibe kerül egy baba...

Mennyibe kerül egy baba fenntartása?

Figyelt kérdés
Mennyibe kerül havi szinten egy baba fenntartása.. etetés, ruháztatás stb?
2013. máj. 17. 15:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem 50000et akart írni...
2013. máj. 17. 20:51
 12/15 anonim ***** válasza:
59%

El vagyok hűlve, egyesek milyen elszállt összegeket írnak.

Jó, persze aki megteheti, vegye meg mindenből a legeslegdrágábbat, de nem ez az anyai szeretet és gondoskodás mérvadója, aki sokkal kevesebbet tud költeni, az se érezze magát rosszul.

Mi mindent használtan, de jó állapotban vettünk, ill. kaptunk az elején, a kiságy még az enyém volt 28 évvel ezelőtt, csak matracot vettünk bele újat.

Havonta a pelenka+popsitörlő max. 5000-5500ft, popsitörlőt a Pennyben szoktam venni, nagyon gyakran leértékelik 200ftra, pelenkát is DM-est veszek kuponnal, vagy másfélét, ha látok jó akciót.

Nincs rezgőszék, játszószőnyeg, járóka, drága Fisher Price játékok, a lányom mégis kiegyensúlyozott, boldog gyerek.

Ápolási szerekből a gyógyszertári a legjobb és legolcsóbb receptre.

Nekem szerencsém van, mert van elég tejem, a tápszer biztos nagyon megdobná a havi kiadást, de így enélkül a Gyes nemhogy elég, de még marad is belőle.

Fél éves most a lányom, elkezdődik a hozzátáplálás, erről még nem tudok nyilatkozni, de ez is plusz költség lesz.

2013. máj. 17. 22:06
 13/15 anonim ***** válasza:
Családit akartam írni, nem gyes-t.
2013. máj. 17. 22:07
 14/15 anonim ***** válasza:
30%

Én meg néha azt nem értem,hogy a legtöbben miért gondolják azt,hogy mindenkinek van babás rokona,ismerőse, aki hipp-hopp kölcsön is ad mindent!

Nálunk speciel nem volt, szinte mindent meg kellett venni! OKé, szerencsére meg is tehettük!

Az sem tuti,hogy anyatejes lesz és bizony a tápszer nem olcsó. Nekünk kb. 12 ezerbe volt egy hónap!

Az is más,hogy nem mindenkinél van így szerencsére, de nálunk pl. laza izomzat miatt tornászhoz kell vinni, ami szintén 12 ezer körül volt havonta.

Ha lebetegedett (én amikor még pici volt, inkább kihívtam a dokit), akkor 3 ezer alatt nem lehetett megúszni, de ez az alja!

Szóval nem kellenek milliók a gyereknek, sőt én a drága játékoknak sem látom értelmét, de azt sem szeretem, amikor úgy állítják be,hogy jaj, tejed úgy is lesz, akkor a kaja kilőve, ruha lesz a turiból, pelenkát kell csak venni! Ez eléggé le van így egyszerűsítve!

2013. máj. 18. 06:23
 15/15 anonim ***** válasza:
40%
csatlakozom az elöttem szolóhoz....nem értem miért vált ki ekkora ellenérzést ha az ember igyekszik anyagi helyzetéhez mértem megadni mindent a babának....aki megteheti vegye meg a 50000kiságyat(ami gyerekággyá alakitható tehát bőven kiszolgálja 8éves koráig)hordhatja babaúszásra,és vehet ruhát és játékot is...furcsák az emberek az olyan kérdésnél ahol azt kérdezi valaki hogy kevés a pénze ,hogy tartsa el a gyerekét ott lehordjátok rossz ,felelötlen anyának aki minek vállalt gyereket...most meg mindenki elakarja hitetni ,hogy a gyerek szinte pénzbe sem kerül...nevetséges
2013. máj. 18. 06:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!