Mennyibe kerül egy baba fenntartása?
El ne hidd a fél milliós kezdő csomagot :D Anyám :D
Teljesen normális, tiszta, rendezett család vagyunk. Nem vettem mindenből újat, mert felesleges pénzkidobásnak tartom. Csak a miheztartás végett: 6000 ft szinte teljesen új fenyő kiságy, 3000 -ért bele új matrac. Barátainknak 5500-ért továbbadtuk az egészet már.
17 ezerért egy szinte új mózeses 3 funkciós babakocsi (végül csak mindkét gyerekemnél az első fél évben használtam), amit eladtam 15-ért!
Sportkocsi (12 ezerért egy szép állapotú Jané, nem kinai gagyi...)
Járóka: fából, 4000-ért vettem, annyiért el is adtam már.
Mérleget vettem, 5000 volt, el is tudnám adni annyiért, de kölcsönben van barátoknál.
Mellszivó, 2x 2 félét vettem, mindkettőt szinte ugyanannyiért el is adtam.
Ruhákat általában használtan vettem, egy garnitúra textilpelust vettem újonnan, néhány lepedőt, kis takarókat.
Csomó felesleges dologra nem kell kiadni pénzt ;)
Később: ha tápszeres, akkor az havi szinten akár 10-15 ezer is lehet, a pelus meg nálunk havi 6000 max (dm-es vált be legjobban, mindig kuponokkal veszem, és mivel mindig azt veszem, van elég kuponom. Sose vettem még teljes áron pelust...) Rucikat nagyon olcsón beszerzem börzéken, vásárokban, turiban. Cipőt szoktam újonnan venni, az nagyobb tétel.
Játékot teljesen felesleges újonnan venni, egy normális játék kiszolgál több gyereket is, a vacak kinaiért meg nem szabad 100 ft-ot se adni.
Az utolsóhoz csatlakoznék, lehet ésszerűen csinálni sok mindent. Sok játékot nem kell venni, kaptok úgyis eleget, és nagyrészt nem játékkal játszik, hanem igazi dolgokkal, kupak, kanál, mindenféle apróság... aminek szine, alakja, anyaga van.
Bébiételt nem veszünk, a saját ebédemet nem menzáról hozom, én főzök.
Mosható pelenkát használunk, egyszerre 50.000 volt, de mostmár olcsóbbat vennék, vagy használtat. A mosás havonta max 1000 (víz, áram, mosószóda összesen), és így nem kell törlőkendő sem. a többi előnyét most nem részletezem.
Az anyaságiból meg lehet venni a kombi kiságyat, babakocsit, kádat, egy kezdő ruhacsomagot, szóval ami kell a babànak használtan a neten, ami szép is!
A családi pótlékból kijön a gyerek fenntartása:)
No name pelenkát vettem, no name popsitörlő, havi szinten 7000ft.
Havi szinten 5000 vettem ruhát, mindig ami akciós volt, Tesco, Lidl, vagy Turi. Szoptattam, a baby ételt én főztem...
Majd mikor elszökött a pelenkáról, akkor annak az ára megmaradt.
Mikor oviba ment, megint csak havi 8000 az ovi, s maradt 4000 ruhára.
Szóval amit az állam ad, abból ki lehet hozni!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!