Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyek a virusos es a bakteria...

Melyek a virusos es a bakterialis fertozesek? Sosem vagyok tisztaban veluk.

Figyelt kérdés
2009. okt. 2. 10:44
 1/5 anonim ***** válasza:

Az a baj,hogy jónéhány orvos sem:(Influenzára írják az antibiotikumot(megelőzés céljából).Baktérimot kitenyésztéssel lehet igazán kimutatni(pl.torokváladékból),de ezt nem nagyon alkalmazzák.

Ha makacs fülgyulladás,mandulagyulladás vagy sűrű,sárgás az orrváladék egy laza influ után,akkor sanszos,hogy van ott baci is.

2009. okt. 2. 10:49
 2/5 anonim ***** válasza:

Vannak vírusok, pl influenza, erre nincs gyógyszer.

A szervezet legyőzi.

A bakteriális fertőzésekre van az antibiotikum.

A fiam mindig az Ospamox nevű gyógyszert kapta.(Penicillin tartalmú gyógyszerek)

Pl. tüszös mandula gyulladás,

légúti fertőzések.

2009. okt. 15. 11:06
 3/5 anonim ***** válasza:
74%
ált. minden náthajellegű betegség virussal kezdődik, majd bakteriálisan felülfertőződik. ilyenkor már kell antibiotikum. egy könnyű kis virusos náthából csecsemőkorban könnyen lehet bakteriális középfülgyulladás, majd abból egy agyhártyagyulladás. szóval, ha a gyerekdoki a virusos betegségre felír gyógyszert, akkor azt nem azért teszi, mert hülye és nem tudja, hogy a virusra nincs gyógyszer, hanem, hogy megelőzze a bakteriális felülfertőződést.
2009. okt. 15. 14:12
 4/5 anonim ***** válasza:

utolso valaszado jol latja:).

a virusos betegsegeknek tuneti kezelese van(lazcsillapito, fajdalomcsillapito)

nem mondom,neha feleslegesen is felirodik neha gyogyszer, de egy baba mas, mint mi felnottek, sokkal hamarabb lesznek szovomenyei a betegsegnek. pl. hosszabb ideig tarto natha esetne(akkor is ha nem sargas az orrtartalom) antibiotikum adasa celszeru, mert egyertelmuen nem gyogyul a tuneti kezelestol a baba.

a bakteriumok kitenyesztese tobb napba telik, mire megjon az erdemeny addigra meggyogyul a baba a felirt kezelestol, csak idoben kell elkezdeni.

egy orvos anyuka

2009. okt. 15. 16:07
 5/5 A kérdező kommentje:
pl. kisfiamnak mar a 3. hete folyik az orra,tehat virusos fertozes, nem piros a torka, nem kohog, nincs laza, elso ot nap Nurofent adtam neki. tobbet semmit, csak epp cseppet teszek es porszivozom az orrat. Mast nem tudom mit csinaljak, ennek is lehetnek szovodmeneyi? Eddig sosem volt ilyen hozzas orrfolyas.Nem ertem mikor jon helyre, a hangulata nagyon jo,jol eszik. Szoval nem ertem mit kellene meg tennem?
2009. okt. 16. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!