Hogy is van ez a növekedési ugrás? Nem értem pontosan!
Elnézést!
Ez esetben az a része azért továbbra is áll az előzőnek, hogy nem baj ha egy darabig többet evett és jól betárazott:), most ha elég neki a kicsit kevesebb de jókedvű, nem nyűgös, akkor ne aggódj:)!
TÁpszeres babáknál kicsit más a túletetés- kérdés, de mivel a babák egymáshoz és önmagukhoz képest is igen széles skálán esznek, nemigen tudod túletetni. Arra érdemes csak figyelni, hogy ha kifejezetten nagy a szopási késztetése a kicsinek, akkor az nem mindig jelenti, hogy éhes is, pusztán a szopóreflexe készteti. Szóval előfordul, hogy akkor is elfogadja a cumisüveget, ha nem éhes, pusztán a szopizás miatt. Ezért lehet jó ha nagy szopási igényű tápszeres babák cumit kapnak, vagy megtalálják az ujjukat, amin kielégíthetik a szopási késztetésüket.
Elolvastam azt a kérdésedet is:).
6 hetesen még szerintem okés ha nem tudja a szájában tartani a cumit, azt is meg kell tanulni, külön technikája van:). Neki még nagyon fejletlenek az idegpályái, még nem minden ingerület jut oda és úgy, ahogy ő szeretné:). Szóval ehet, hogy pár nap/hét múlva már nem foga akaratlanul kitolni a nyelvével a cumit.
Azt megkérdezhetem, hogy miért lett tápszeres? Egyáltalán nem hibáztatás miatt kérdem, hanem azért, mert összefügghet a kettő(az, hogy miért nem tudott mellből táplálkozni és hogy miért esik ki a szájából a cumi).
Ne okold magad, az nem segít:)!
Látod, ez igen fontos infó: "nem tudta bekapni,h a sikerült is,hamar elengedte," ez, és a mostani "tünetek" bennem azt az érzést keltik, hogy a babádnak lehet egy enyhe arci izom hypotóniája. Az ezen a területen (is) csökkent izomtónusú csecsemők egyik fő tünete, hogy nem tudják nagyra nyitni a szájukat, nem tudják létrehozni a vákuumot ami a hatékony szopizáshoz kell, és előfordul, hogy a szájuk sarkában csorog ki a tej/tápszer.
Ha napokon belül nem változik a helyzet cumizás- téren, én felkeresnék egy (mondjuk Dévényes) gyógytornászt, aki megvizsgálná a babádat. Simán lehet, hogy az van csak, amit az előbb leírtam(ingerületátvivés élettani bibije), de a szopizásról írt mondatod és a cumikiesés nekem már elég indok lenne, ha az én lányomról lenne szó, egy vizsgálatra:).
Miskolcon:
Miskolc - Csollák Gabriella
DSGM-Szakgyógytornász tel: +36.1.3555.392
Miskolc - Dr.Molnárné Szebenyik Gizella
Miskolc - Halász Katalin
Miskolc - Horváth Mária Margit
Miskolc - Matulayné Bacsa Gertrud
Miskolc - Vágnerné Simon Anikó
Itt a honlap:
nm sikerült a honlap linkje. milyen költségei vannak vajon ennek a tornának? gondolom tb nem támogatja...
meg jut eszembe, a babóca csak jobbra fordítja a fejét háton fekve,e miatt is jó lenne felkeresni egy gy.tornászt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!