Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy is van ez a növekedési...

Hogy is van ez a növekedési ugrás? Nem értem pontosan!

Figyelt kérdés
Szóval olvasta,hogy növekedési ugrás várható 3-6 hetes korban és 3-6 hónapos korban,amikor többet esznek,majd vissza áll a rend. nos én eddig abban a hitben voltam,hogy 3 hetesen is van egy növekedési ugrás,meg 6 hetes is, 3 hósan is meg 6 hósan is. de most az ötlött fel bennem,hogy csak rosszul értelmeztem. esetleg lehet,hogy 3-tól 6 hetes korig tart az első és 3-tól 6 hós korig a második? mert babánk 3 hetesen 100 mili helyett elkezdett átszokni 130 milire, aztán most lesz 6 hetes és tegnap óta nem eszi meg a 130-at, hagy 10-30 milit. szóval akkor nála vége a növekedési ugrásnak és már nem fog 130-at megenni egyszerre? hogy van ez?

2013. máj. 14. 16:01
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
tápszeres baba :(
2013. máj. 15. 10:59
 12/23 anonim ***** válasza:

Elnézést!

Ez esetben az a része azért továbbra is áll az előzőnek, hogy nem baj ha egy darabig többet evett és jól betárazott:), most ha elég neki a kicsit kevesebb de jókedvű, nem nyűgös, akkor ne aggódj:)!

TÁpszeres babáknál kicsit más a túletetés- kérdés, de mivel a babák egymáshoz és önmagukhoz képest is igen széles skálán esznek, nemigen tudod túletetni. Arra érdemes csak figyelni, hogy ha kifejezetten nagy a szopási késztetése a kicsinek, akkor az nem mindig jelenti, hogy éhes is, pusztán a szopóreflexe készteti. Szóval előfordul, hogy akkor is elfogadja a cumisüveget, ha nem éhes, pusztán a szopizás miatt. Ezért lehet jó ha nagy szopási igényű tápszeres babák cumit kapnak, vagy megtalálják az ujjukat, amin kielégíthetik a szopási késztetésüket.

2013. máj. 15. 11:08
 13/23 A kérdező kommentje:
cumit adok neki,egész nap a szájában lóg... pont most tettem fel ezzel kapcsolatban egy kérdést. mert ugyan cumizna ő,de örökösen kiköpködi... így a nap legnagyobb rész a cumitöltögetésről szól :S mármár attól félek ezért olyan sírós, elrontottam a cumival :(
2013. máj. 15. 11:20
 14/23 anonim ***** válasza:

Elolvastam azt a kérdésedet is:).

6 hetesen még szerintem okés ha nem tudja a szájában tartani a cumit, azt is meg kell tanulni, külön technikája van:). Neki még nagyon fejletlenek az idegpályái, még nem minden ingerület jut oda és úgy, ahogy ő szeretné:). Szóval ehet, hogy pár nap/hét múlva már nem foga akaratlanul kitolni a nyelvével a cumit.

Azt megkérdezhetem, hogy miért lett tápszeres? Egyáltalán nem hibáztatás miatt kérdem, hanem azért, mert összefügghet a kettő(az, hogy miért nem tudott mellből táplálkozni és hogy miért esik ki a szájából a cumi).

2013. máj. 15. 11:41
 15/23 A kérdező kommentje:
hát igen... ügyetlenül szopizott,nem tudta bekapni,h a sikerült is,hamar elengedte, tiszta ideg lett szegénykém, túl sok tejem sem volt. biztos én sem voltam elég kitaró...
2013. máj. 15. 11:45
 16/23 anonim ***** válasza:

Ne okold magad, az nem segít:)!

Látod, ez igen fontos infó: "nem tudta bekapni,h a sikerült is,hamar elengedte," ez, és a mostani "tünetek" bennem azt az érzést keltik, hogy a babádnak lehet egy enyhe arci izom hypotóniája. Az ezen a területen (is) csökkent izomtónusú csecsemők egyik fő tünete, hogy nem tudják nagyra nyitni a szájukat, nem tudják létrehozni a vákuumot ami a hatékony szopizáshoz kell, és előfordul, hogy a szájuk sarkában csorog ki a tej/tápszer.

Ha napokon belül nem változik a helyzet cumizás- téren, én felkeresnék egy (mondjuk Dévényes) gyógytornászt, aki megvizsgálná a babádat. Simán lehet, hogy az van csak, amit az előbb leírtam(ingerületátvivés élettani bibije), de a szopizásról írt mondatod és a cumikiesés nekem már elég indok lenne, ha az én lányomról lenne szó, egy vizsgálatra:).

2013. máj. 15. 11:53
 17/23 A kérdező kommentje:
és hol találok ilyen dévényest? miskolc környékén lakunk.
2013. máj. 15. 11:55
 18/23 A kérdező kommentje:
és mivel jár felnőttkorban ha nem kezelik?
2013. máj. 15. 11:58
 19/23 anonim ***** válasza:

Miskolcon:

Miskolc - Csollák Gabriella

DSGM-Szakgyógytornász tel: +36.1.3555.392

Miskolc - Dr.Molnárné Szebenyik Gizella

Miskolc - Halász Katalin

Miskolc - Horváth Mária Margit

Miskolc - Matulayné Bacsa Gertrud

Miskolc - Vágnerné Simon Anikó

Itt a honlap:

2013. máj. 15. 12:02
 20/23 A kérdező kommentje:

nm sikerült a honlap linkje. milyen költségei vannak vajon ennek a tornának? gondolom tb nem támogatja...

meg jut eszembe, a babóca csak jobbra fordítja a fejét háton fekve,e miatt is jó lenne felkeresni egy gy.tornászt.

2013. máj. 15. 12:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!