Meddig magoztátok a banánt a babátoknak?
Nekem sem magamtól jött az ötlet, hogy a nem látható magokat kivágjam :) Több helyen is olvastam, hogy eleinte a banán magjaitól is meg kell szabadulni, épp úgy, mint az aprómagvas gyümik esetében. Amúgy egyáltalán nem nehéz, vagy időigényes a művelet, inkább az zavar, hogy szinte a fél banánt kidobom így.
Akkor legközelebb megpróbálom egyben adni neki, nagy baj nem lehet :)
Köszönöm
Miért dobod ki a fél banánt? Amit kivágtál te is megeheted.
Amúgy bocsi, de ilyen bődületes ostobaságról még sosem hallottam, hogy kimagozzuk a banánt :))
Nagyon köszönöm, az ostoba és hasonló jelzőket! Mint már említettem, nem magam találtam ezt ki! Mondjuk azon meglepődtem, hogy idáig még senki sem magozta a banánt :)Szerintem is furcsa, de annyi más furcsa dolog is van a babákkal kapcsolatban, hogy ezen én nem lovagoltam annyit.
És azért dobom ki szinte a "felét", mert én nem eszek banánt, viszont a babámnak szívesen adom, hiszen nagyon szereti!
Végig olvastam kb 200 hozzá táplálásos könyvet, cikket, újságot, topikot, de sehol nem írták vagy mondták, hogy ki kell magozni.
Amúgy apró magvas gyümit elsö évben nem is szabad adni nekik.
Én is utána olvasgattam most, de sehol nem írják hogy ki kellene magozni! :)
Egyébként a banán azért nem olyan, mint egy aprómagvas gyümölcs.
Az a vicc, hogy most én sem találok ilyen cikket :)
Apróbmagvasakat is lehet adni magok nélkül egy év alatt is már...csak azokat nagyon nehéz magtalanítani- erre tökéletes a paszírozó. De ez már más kérdés.
Tényleg én vagyok az egyetlen aki már hallott erről?!
Nekem egy nagyon "okos" anyuka mondta hogy ő nem ad 8 hónapos koráig banánt a babájának a magjai miatt. Ezzel ellentétben viszont a nutellát falja a gyereke 4 hónapos kora óta. :)
Én sem magoztam ki egyébként soha.
Én írtam, hogy 3 gyerekem van, de soha nem magoztam ki a banánt.
Amikor az első gyerekemet hozzátápláltam, azt mondták, hogy adható a banán az elsők között (ez 4 éve volt, tehát nem régen). Mikor a második gyerekemet kezdtem hozzátáplálni (2 éve), akkor már mindenhol azt olvastam, hogy banánt ne adjunk 1 éves kor alatt, mert allergizálhat, besorolták valahogy a citrusfélék közé. Ekkor olvastam hasonlót, hogy magozzuk ki és adjuk úgy.
De én ennek ellenére a 2. gyerekemnek is 6 hóstól adtam és most a 3. gyereknek is 6 hóstól adom úgy ahogy van magokkal együtt.
Én is csodálkozom, hogy mások nem hallottak erről, én hallottam, de hülyeségnek tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!