Egy 5 hónapos babának fel KELL kelnie még éjszaka enni? Akkora probléma, hogy már nem eszik éjszaka?
DEHOGY kell, örülj, hogy alszik.
Ha éhes, akkor felébred, még ha akarod, sem fogja átaludni az éjszakát!!!!
Föként, ha rendesen fejlödik, nyugodt, akkor semmiképpen ne ébresztgesd, mert ezzel csak leszoktatod arról, hogy nyugodtan tudjon aludni.
Mellesleg ha felébresztenéd, akkor sem enne rendesen, hanem legfeljebb nyammogna kicsit, viszont sokkal kevésbé tudná magát kipihenni.
Nekem az elsö két gyerekem már 3 hónaposan átaludta az éjszakát este 10-töl hajnali 6-ig, a másik kettö meg este 7-töl aludt hajnali 3-4-ig. Öket hiába akartam este 10-11 körül még egyszer etetni, nem voltak hajlandóak, ha felébresztettem öket, akkor orditottak, de nem ettek, igy inkább haygtam öket békén. A legtöbb gyerek, akit NEM ébresztenek, sokkal könnyebben megszokja a hosszabb éjszakai alvást, mint azok, akiket felébreszt az anyja ilyen hülye indokkal.
Köszönöm a válaszokat! :) Igen, eddig én is szerencsésnek éreztem magam... :D Ezek szerint akkor nem csak az én babám alszik ilyen jól éjszaka.
Tudom nem kéne foglalkoznom másokkal, de hát első gyerek, és ha tízen azt mondják kelni kell egy babának, akkor azért csak elgondolkodom, hgy lehet, hogy nem ők a hülyék, hanem én.
Az enyém 2,5 hónaposan éktelen sírásba kezdett párszor, amikor az éjszakai álombéli apró nyöszörgésre kivettem megetetni. Nem akart enni. Adtam neki cumit, így átaludja apróbb megébredésekkel az éjszakát, így is szépen fejlődik. Tegnap tettem fel egy kérdést éjszakai cumizással kapcsolatban, ahol megkaptam, hogy éhes a gyerek, azért jelzi, hogy kiesik a cumi a szájából. Pedig 11 óra alvás után széles mosollyal, óriási türelemmel ébred, és szépen fejlődik.
Szóval ne aggódj, szerintem sok emberből az irigység beszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!