36 hetes kismama vagyok és kislányt várok.Szeretnénk neki fülbevalót de nem tudomh ogy mikor érdemes kilyukasztatni a fülét?!
Ajánlották, hogy a kórházban még a hazajövetel előtt mert akkor úgyis vesznek naponta vért meg különböző vizsgálatokat csinálnak és hogy jobb ezen neki akkor túlesni, mint pár hónaposan valami ékszerüzletben.
szia! az én szerény véleményem szerint ráérsz a füllbevalóra, amikor majd ő akarja. én a 10. szülinapomra kaptam, mert egy ideje sóvárogtam utána. anyu nagy titokzatoskodással elvitt a skálametróba (mert annak idején még csak ott csináltáak ilyet), nem is tudtam, h miért megyünk oda és amikor ott álltam a füllbevalók előtt és ÉN választhattam ki ÉLETEM ELSŐ fülbbevalóját, szerintem én voltam a világon a legboldogabb gyerek. fúúú de nagyon tudtam értékelni azt az ajándékot!!!! szóval a füllbevaló kérdést én ebből az irányból közelíteném meg. persze mesélhetnék rémtörténeteket pici babákról vagy kisgyerekekről, akik születésük után kaptak füllbevalót és valami történt, de nem akarom elvenni a kedvedet az ötletől. vannak pozitív és negatív tapasztalatok. nekem két fiam van, így remélhetőleg ez a füllbevaló kérdés nem fog egyáltalán felmerülni... felnőtt fejjel ugyanis még azt is gondolom, h az ékszer az felnőtt dolog és egy kisgyereket ééééédes ruhákkal, hajcsattokkal is ugyanolyan nőcissélehet tenni,mint fülbevalóval. stb. ezért mondom, h szerintem érdemes megvárni,h a gyerek akarja, valami élményhez kötni az ajándékot és valóban értékelni fogja :)
2008. jún. 17. 13:53
2/11 anonim válasza:
Szia. Az én kislányom 3 hónapos volt amikor kilövettük a fülét akkor volt a keresztelő és arra kapott fülbevalót. De azt mondta ott a nő aki csinálta hogy 6 hetes korig nem ajálják. Az igaz hogy nagyon sírt de csak a nagy csattanástól állitólag.
2008. jún. 17. 13:57
3/11 anonim válasza:
csak a csattanástól.nem fáj a fül belövés.én egy nap 3lyukat csináltattam( igaz felnött korban ), de konkrétan a lyukasztás tényleg nem fáj.a gyógyulási időben lehetnek érzékenyebb percek.
2008. jún. 17. 14:06
4/11 anonim válasza:
Szia!
Hamár mindenkép kilyukasztattod a fülét akkor inkább szúrják mint lőjék,mert a lövéstől maradhat ott egy keméyn göb a fülénél-a lyuknál.Ugyanis az csak szétnyomja a szöveteket amíg a szúrásnál széttolja.NAgyobb az esély,hogy begyullad a lövésnél.Amúgy az én véleménym is az,hogy a gyerek hagy döntse el magának,hogy akar e fülit.Én sok olyan kislányt látok akinek csúnyán van a füle kilyukasztva,nem szimmetrikusan,mert ilyan pici korban mikor csinálják még az sem biztos,hogy haggya,meg lehet a füle is máshogy alakul.Én ha lányom lesz nem lyukasztattom ki neki az tuti,majd ha ő kéri.De szerencsére fiuval nincs ilyen gond..Csak azért írtam lée ezeket,mert ékszerész szakmából kifolyólag sok elrontott esetet látok én is,de mindenki döntsön saját jóvoltából.36hetes kismama
2008. jún. 17. 14:13
5/11 anonim válasza:
Hogyha kislányt várnék, akkor biztosan szakemberhez fordulnék és mindenképpen szuratnám.Nekem a kórházban csinálták, hát mit ne mondjak.....nem oda került ahová kellett volna...
2008. jún. 17. 14:29
6/11 anonim válasza:
..jelen esetben a szaki sztem egy piercinges lenne....
2008. jún. 17. 14:29
7/11 anonim válasza:
Nekünk az egyik védőnő fogja megcsinálni. Azt mondta, hogy 2 hónapos kora után jöjjünk vissza, és megnézi a fülecskéjét.
2008. jún. 17. 17:11
8/11 anonim válasza:
Szia! Nekünk is a védőnő fogja kiszúrni a pici fülét, most vagyunk 2 hónaposak.
2008. jún. 18. 16:26
9/11 anonim válasza:
Szia!
Nekem most három hetes a kislányom mi is gondolkoftunk rajta, majd a SOTE 1.-en szültem és ott megkérdezték hogy akarok-e, mielőtt hazahoztuk akkor szúrták Neki a vérvétellel, meg a vizsgálatokkal egyidőben, és egyáltalán nem tűnt fel Neki, soha nem is piszkálta, 2 napig kellett mozgatni, meg kenni Bepanthennel és kész!!
Semmi probléma nem volt vele, de pár hónaposan már nem biztos hogy elmertem volna vinni! :S
2008. jún. 20. 12:58
10/11 anonim válasza:
Szia!
Mi 5 hónapos korába lövettük ki a fülét és csak azért sírt mert le kellett fognom a fejét, pár perc múlva megnyugodott és nevetgélt. Fél éves kora után már piszkálja a fülét és ezért érdemes előtte fülcsit tetetni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!