Tegnap jött meg a kiságyunk és a Tv közelében tudtuk csak elhelyezni. Árthat ez a babának ha majd megszületik?
Úgy tudom, hogy minden elektronikus berendezésnek van elekrtomágneses kisugárzása, ami nem tesz túl jót az emberi szervezetre nézve. A kérdés az az, hogy a TV mennyit bocsájt ki, és mekkora a hatósugara...Lehet, hogy a neten van rá válasz.
Sajnos én állandóan "rettegek" mindenféle környezeti ártalomtól, ebbe fogok belehülyülni. Van már víztisztitó gépünk, felmérettük a lakásban a vízereket, káros sugárzásokat, főleg a régi lakásokban van ilyen, ha pl. a falba salétromot építettek be, nézem az E-számokat a kajákban, a legkisebb fiamnak (fél éves) egyelőre még a biopiacon veszem a zöldséget, gyümölcsöt (baromi drága). Lehet, hogy nem kellene ennyit foglalkozni ezekkel a dolgokkal, mert úgy sem lehet kikerülni, viszont fölöslegesen rettegni annál inkább.
Szóval kérdésedre a válasz: ha hiszel ezekben az ártalmakban, akkor próbáld arrább tolni az ágyat!
Boldog babázást!
Nem a sugárzás miatt nem ajánlják.
Leginkább a bekapcsolt tv okoz problémát.
Nagyon sok stressz éri a babát (hirtelen és erős hangok, fények).
Ezért mondják, hogy a baba ne lássa (és ne is hallja) a tv-t.
Mi nem kapcsoltuk be a szobánkban lévő tv-t mióta megszületett. Inkább nézzük a nappaliba.
Én is aggódom ezek a dolgok miatt. Nálunk a gyerekszobában nincs TV, éjszakára visszük át a mózeskosarat a mi szobánkba , ahol van TV. Viszont mi úgy oldottuk meg, hogy mióta megvan a baba - most két hós- azóta nem tévézünk este a szobában és a készüléket ki is kapcsoljuk ált.ban. Mondjuk nem is hiányzik, mert elég fárasztó még a babával napközben, szóval este jólesik nekünk is csendben és minél előbb lefeküdni. Mire meg kialakul a program és pihentebbek leszünk, tévézni is lesz kedvünk, arra meg már úgy is átkerül éjszakára az ő szobájába, mert a kiságy már nem fog beférni a mi hálónkba.
Amúgy azt olvastam, hogy a képernyő villogása zavarja a babákat, akárcsak a felnőtteket, csak a fejfájást/idegességet már mi nem a TV számlájára írjuk.
Amúgy valóban a mai világban már nem lehet kiszűrni ezeket az ártalmas dolgokat, max.otthon amennyire lehet kell vigyazni, hogy ne mikrózzunk a közelükben, ne nézzünk TV-t mikor ott vannak, stb. Könnyű szülést és jó babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!