Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti mit tettetek volna?

Ti mit tettetek volna?

Figyelt kérdés

Ma a buszra szálltam fel babakocsival és a buszon van egy olyan hely ahova a kocsival lehet beállni. Így nem csúszkál és nincs is senkinek se útba. Persze sokan voltak így kértem az ott állókat h legyenek szívesek odébb menni h be tudjam tolni a helyére. Mindenki szépen át is adta a helyet kivéve egy öregasszonyt. Kértem őt is még egyszer és elkezdett velem ordítani h ő bottal van neki fáj a lába stb. Erre még vagy 5-en nekem álltak h mekkora egy tahó bunkó senki vagyok. Szegény néni. Persze akik nekem álltak mind ültek. Meg is mondtam h miért nem ül le akkor ha annyira fáj a lába. A másik meg az h máshol is tud állni én máshova nem tudok a kocsival beállni. Hol utazzak a lépcsőn???? Komolyan én voltam a buszon a mocsok szó szerint. Meg h én mit képzelek magamról attól h gyerekem van nem körülöttem forog a világ.

A másik eset meg egy hete volt kb. Vásárolni voltunk és a végére a lányom megunta elkezdett sírni. Van külön egy kassza a kisgyermekes és kismamáknak. Oda álltunk dierkt. Senki nem volt hajlandó előre engedni, és a legszebb még be is szóltak h bátorság ilyen kicsi gyerekkel elindulni vásárolni.

Csak én gondolom úgy h eszméletlen mennyire semmibe se vesznek??? Rendesen utálok elindulni itthonról. Más is van így ezzel???

2013. máj. 11. 17:15
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
94%
Hidd el, hogy például én sem szívesen utazok babakocsival a buszon, de sajnos Budapesten élek, néha rá vagyok kényszerülve, ha akarom, ha nem.
2013. máj. 12. 09:16
 32/44 anonim ***** válasza:
81%

Én Bp 5. kerületben élek, dolgozom, 2 éves a kislányom, és még babakocsival szoktunk járni hosszabb távokra. Bölcsibe viszem reggelente, és busszal megyünk mert gyalog kb. 15 perccel több lenne és akkor annyival korábban kellene felkelni, így is fél 6-kor kel szegény. Középen lehet felszállni, és bizony nálunk is előfordult hogy a babakocsis helyen két megtermett asszonyság ült, holott az egész busz szinte üres volt! De én a babakocsival sehol máshol nem tudok megállni, annyira keskeny a folyosó. A babakocsis helyen kb 2-3 babakocsi (vagy kerekesszék) fér el. Én se szoktam ilyenkor szólni, akkor is beszuszakolom arra a helyre és kész. az a mi helyünk. Ha valamelyik ostoba nem fogja fel, az az ő dolga. Mielőtt gyerekem lett, volt hogy beálltam én is véletlenül középre a babakocsis helyre de ha jött egy rászoruló, akkor fogtam magam és odébb mentem.

Úgyhogy a kérdezőnek teljesen igaza van, nagyon bunkók voltak az utastársaid (főleg a nyanya).

2013. máj. 12. 12:43
 33/44 anonim ***** válasza:
84%

Kedves Kérdező!

Szerintem igazad volt a buszon, én is így tettem volna. Nem véletlenül van babakocsis hely a buszon, hiszen ott akadályozzuk legkevésbé a le- és felszállást, azt igenis át kell adniuk nekünk. A buszsofőrnek illett volna bemondania, hogy legyenek szívesek helyet biztosítani a számodra. Én ezt már többször is hallottam mozgáskorlátozottak felszállásakor.

Az áruházas eset: a kismamás sorba tényleg sokszor beállnak olyanok is, akik nem kismamák, nem gyerekkel vannak. És még nekik áll feljebb.

Sokan nem gondolnak bele, hogy milyen nehéz egy pici babával vagy kisgyerekkel egyedül utazni meg bevásárolni.

A buszos esetre visszatérve, nemrég alakult az Egyenlő Bánásmód Hatóság, amit kifejezetten ilyen esetek miatt hoztak létre.

2013. máj. 12. 14:00
 34/44 anonim ***** válasza:
75%

Az a baj, hogy az olyanok, akik azt szajkózzák: a kismamák csak magukkal vannak és azt hiszik, hogy körülöttük forog a világ, az abba nem gondol bele, hogy pl. az, hogy a kismama szeretné, hogy átadják neki a helyet a buszon, az nem az ő kényelmét szolgálja, nem ő nem bírja esetleg végigállni az x megállót (bár ilyen is lehet egy erős rosszulléttől), hanem egy magzat egészségét de akár életét veszélyeztetheti azzal, ha a tömegben áll. Pl. hirtelen fékezéstől elesik vagy valaki beleesik, belekönyököl a hasába stb.

Elmondom, velem mi történt meg. 29 hetes terhesen utaztam a 86-os buszon csúcsidőben, munkából haza. Persze tömött volt a busz, és nekem elég sokat kellett utaznom (35-45 per, attól függ, mekkora a forgalom). Gondoltam nem szólok rá az emberekre, hogy ugyanmár adják át a helyüket, pedig akkor már nagy hasam volt, de tudjátok...nehogy azt higgyék, körülöttem forog a világ. Préseltek az emberek, lökdöstek, nyomódtak bele a hasamba stb., prübáltam óvni. Elkezdett iszonyatosan görcsölni a hasam 3 megálló után. Majd leszakadt a derekam. Az egyik négyes ülésnél 4 fiatal 14 év körüli fiú ült, épp arról beszélgettek, hogy ki hogyan b..szik be ma este. Megkértem őket, hogy had üljek le, mert rosszul vagyok. Beszóltak valamit és nem álltak fel, hogy már úgyis csak pár megállót mennek. A másik oldalról felállt egy 50 év körüli nő és átadta a helyét. A fiúk még mindig semmit nem mozdultak. Végre sikerült leülnöm 20 perc után, de akkor már nagyon rosszul voltam.

Éjjel be kellett menni a kórházba, mert beindult a szülés, 2 ujjnyira nyitva voltam, szerencsére sikerült visszatartani, de onnantól csak fekhettem. Egy hetet feküdtem bent infúzión, aztán még 6 hetet otthon, mire megszületett a kisfiam a 35. héten.

Szóval ennyit erről, hogy körülöttünk forog a világ! Azóta egy életre megtanultam, hogy ki kell állni magunkért, mert komoly baj lehetett volna ebből!

2013. máj. 12. 19:18
 35/44 anonim ***** válasza:
12%

34-es, honnan tudod, hogy akik nem adták át a helyüket, milyen indokkal tették? Jó, valószínűleg csak szimplán bunkók voltak, de soha nem lehetsz biztos abban, hogy nem azért nem áll fel az illető, mert valami baja van. Én írtam, hogy nekem jött egy kismama, hogy nem pattantam fel azonnal a pocakot meglátva, amikor el volt törve a lábam. (jól le is pontoztak érte, azért kiváncsi lennék a pontozók mit tanácsoltak volna nekem, hogy mit tegyek abban az adott helyzetben) Nem látszott rajtam, hogy mi a helyzet, nem voltam gipszben, mert fém implantátumokkal lett összerakva a csont, így nem volt szükség gipszre, de nem igen tudtam vele pattogni, ráadásul én is terhes voltam akkor, de még nem látszott rajtam. Ha te lettél volna ott, akkor biztos te is rámförmedtél volna, hogy nem pattanok fel, mint a nikkelbolha mert meglátok egy terhes nőt.

Azért normál esetben, egészséges terhességnél nem veszélyezteti a magzatot, ha a kismama ácsorogni kényszerül egy kis időre. A terhesség nem betegség.

2013. máj. 12. 19:28
 36/44 anonim ***** válasza:
47%
35-ös. Biztos van olyan, aki okkal nem áll fel, a te helyzeted is érthető. De kicsit más egy rendelőben, ahova valószínűleg valami gonddal megy, mint egy tömött buszon. Nem hiszem, hogy annak a 20 embernek, aki ott ült, mind valamilyen nyomós oka lett volna, főleg nem a 4 fiatal fiú mindegyikének (hacsak nem az, hogy már akkor is matt részegek voltak). Nem hiszem el, hogy egy busznyi ember közül egyvalaki nem tud felállni és átadni a helyet. És mint írtam, nem a kismama kénye kedve kényelme, nyafogása miatt, hanem egy sérülékeny magzat miatt. Ennyi emberség nincs az emberekben manapság. És ez felháborító. De ugyanaz vonatkozik az idősekre, kisgyerekes családokra stb.
2013. máj. 12. 21:26
 37/44 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem, ha egy rászoruló megkér valakit, hogy adja át a helyet, akkor az illető ugyanúgy megindokolhatja, hogy miért nem teszi, ha valóban oka van rá. Erősen kétlem, hogy pont mind a négy fiatalnak komoly problémája volt. A buszon meg szerintem mindenki abban a tudatban van, hogy miért pont én? Majd más átadja... Rettentően sajnálom, hogy ilyen történt veled :(
2013. máj. 13. 08:10
 38/44 A kérdező kommentje:

Húúú nagyon sokan írtatok.

Igen már azért írtam én is olyan hangnemben ahogy írtam, mivel milyen jogon van megszabva h ne utazzak buszon babakocsival???? És az az alkoholista, csöves aki felszáll a buszra JEGY NÉLKÜL és az 5m-es körzetébe senki nincsen olyan büdös utazhasson??? Azért álljon meg a menet. Kicsit felháborít a dolog. Semmi olyat nem kértem a buszon amiért ne fizettem volna ez az egyik. Helyet h ülhessen nem kértem. Terhességem alatt se SOHA. Nem is pattant soha senki de nem is akartam. Annyit meg engedtessék meg h ne nyomós kifogással szállhassak buszra. Direkt a tolószékeseknek és babakocsisoknak fenntartott helyre meg én állhassak anélkül h harcot kelljen vívnom. Egyik alkalommal a buszsofőr szólt hátra h amíg a babakocsi nincs a rendeltetés helyén addig egy métert nem megyünk tovább. Szó nélkül arrébb ment mindenki. Pedig akkor egy szóval nem kértem senkit.

És igen annak a csapat 14évesnek is nyomós oka volt valóban. NEm veszed észre csak szőrszálhasogatás amit csinálsz? A te példád is más. Nyugodtan el lehet mondani ha van vmi gond nem mindjárt minden kismamát szidni. És igenis veszélyes mint a 34-rs válaszoló írta is milyen kockázatai lehetnek ennek. Vicc és félelmetes h még nekünk tiltanák meg h felszálljunk a buszra. Eszméletlen.SOK HELYET FOGLALUNK. Hát köszi szépen akkor az ilyeneknek elküldeném a taxi számát. Tényleg nagyon örülök h csak ritkán kell buszra szállnom. De még jó is mert kész idegronccsá tennének az ilyenek. És mindenkinek köszönöm a válaszát jó tudni h nem csak engem "tiszteltek" meg.

De a legjobb a kismama vagy anyuka a gyerekkel nem követeli ki magának de az idős képes háborút indítani. Mindig a mai fiatalokkal jönnek. Szerintem a mai idősek szörnyű ahogy viselkednek. És legyen az busz, piac, orvos bárhol. Mindenhol előnyben érzik magukat. Még nagy pocakosan irtó hosszú sor állt a hentesnél a néni beállt simán elém. Úgy csinált mintha nézelődne de fogta és besorakozott. Erre rászóltam h csókolom kb 20 perce állok én is ide. Elkezdte neke nyögni h mindjárt megy a busz neki és utána ekkor meg akkor fog csak jönni. Mondtam h oké de miért kell szó nélkül elém mászni arról nem beszélve amint látja nagy pocakkal én is kiálltam a sorom. De mondtam h akkor menjen előre. Persze vett 15kg csirkefarhátat meg 10 féle másik dolgot. Ami nem 2 perc volt. Nagyon sok ilyen kellemetlen történetet "gyűjtöttem" be terhességem során és folytatom már most h megvan a lányom. Lehet itt a sok hülye kifogással jönni de a legtöbb esetben a többség bunkó.

ÉS hozzáteszem a nénit NEM AKARTAM H FELÁLLJON A SZÉKBŐL csak megkértem h álljon odébb h beférjen a babakocsi a helyére. De mit gondolok én h felszállok a buszra. Hogy is jöhetek én ehhez. Igaz most is szakad az eső de sétáljunk most is! Nem???

2013. máj. 13. 08:30
 39/44 anonim ***** válasza:
81%

És még annyi 35-ös "biztos te is rámförmedtél volna, hogy nem pattanok fel, mint a nikkelbolha", soha nem csináltam ilyet és mint írtam, akkor sem förmedtem senkire, hogy álljanak fel, 20 perc után KÉRTEM, hogy rosszul vagyok, légyszives valaki adja át a helyét. Látom így is jól le lettem pontozva, de ez csak még erősíti azt, hogy milyen mocsok egy világot élünk beteg gondolkozású emberekkel. Igen, biztosan minden buszon ülő emberek nyomósabb indoka volt arra, hogy üljön, mint nekem. Biztosan igazad van.

És hogy egészséges terhességnél nem jelenthet gondot egy kis ácsorgás? Képzeld, előtte semmi de semmi baj nem volt a terhességemmel, makk egészséges voltam, a babával soha semmi baj nem volt, végig kicsattantam, jól éreztem magam. De szerintem egy levegőtlen, telis-tele emberrel tömött buszon 20 perc állás táskával (laptop, iratok és 1-2 könyv a munkából), az, hogy lökdösnek, egyensúlyozni kell, hogy el ne essek, belémnyomódnak stb. igenis be tud tenni egy normál lefolyású terhességnek is.

Az meg, hogy a terhesség nem betegség: persze, nem az. Állapot, de ez nem mindig fényes. Szerintem ezzel a teoriával igencsak vitatkoznának azok, akik pl. kórházba kerülnek, mert annyit hánynak, hogy kiszáradnak (egy barátnőm így járt), vagy hetekig feküdnek kórházban toxémia miatt, vagy terhességi diabéteszük lesz és ne adj isten inzulinozni kell magukat, és még sorolhatnám. Igen, a terhesség nem betegség, de valahogy 5 napig infúzióval a karomban mégsem makk egészségesnek érteztem magam kórházban feküdve és utána ég 6 hétig az ágyat nyomva. Erről ennyit...

2013. máj. 13. 08:54
 40/44 anonim ***** válasza:
3%

Direkt kihangsúlyoztam, hogy EGÉSZSÉGES terhességnél nem igen okozhat komoly gondokat az, hogy pár percet állni kell a buszon.

Aki meg veszélyeztetett terhes, az tényleg ne buszozgasson.

Én is voltam terhes, mint írtam nem is volt olyan egyszerű lefolyású a dolog. De pont a terhességem alatt, amikor rendszeresen kismamákkal "kényszerültem" találkozni, akkor tapasztaltam azt, amit itt is néhány válaszolónál is, hogy attól, hogy teherbe esnek elvárják, hogy mindenki essen tőlük hasra, hogy előre engedjék őket a sorban, hogy lessék minden kívánságukat stb. Sajnos sokan vannak, akiknek nagyobb problémájuk van annál, mint hogy kényelmetlen álldogálni 5 percet nagy pocakkal (pláne ha a kismama fel is szedett vagy 20 kilót a terhesség alatt).

Ettől függetlenül szerintem is egy jól nevelt ember átadja a helyét a betegeknek, időseknek, terheseknek, de ez egy udvariassági gesztus, nem szavad elvárni, követelni, természetesnek venni.

2013. máj. 13. 22:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!