Milyen főzelékeket adtok 6-12 hónapos babáitoknak? Mi a kedvenc? Minden nap más a menü? Esetleg azt eszi amit ti?
10,5 hónapos kisfiamnak a következő főzelékeket szoktam csinálni: krumpli az alap
sárgarépa, fehérrépa, karfiol, brokkoli, spenót, cukkini, borsó. Nagyjából ezeket igyekszem variálni hússal, sajttal, tojássárgájával. Már abból is kap, amit magunknak készítünk, ha főzelékként már régóta kapja. Pl. tepsis krumpli, vagy a levesben főtt zöldségek. Igyekszem minden nap frisset főzni, vagy max. két napra valót.
7 hónapos a babám, egy fazékba vizet öntök, és mindig más dobálok bele, megfőzöm turmixolo és eszi!(Egy csirkemellet 12 kockára vágok, kockánként folpackba csomagolom, és egy ilyen kockát dobok a vízbe.)
Minden nap mást eszünk, heti 4-5 alkalommal teszek hozzá húst.
Répa-zölség gyökér burgonya
Burgonya- sütőtök
Burgonya-paradicsom
Cukkíni répa z.gyökér
Cékla-burgonyal-cukkíni
Burgonya-borsó-répa
Burgonya-répa-zeller
Fagyasztott egész gesztenye (spar)-alma meggy
Ezekhez a variációkhoz dobom a husit, vagy anélkül.
A gesztenyés és a paradicsomos valamint a céklás a kedvenc!
Mikor eszek kinézi a számból a kaját, kenyér darabot, paradicsomot, tortának a piskótájából, krumplipüréből picit mindig kap.
Babapiskótát eszik rágcsálja, képzeljétek ma megkínált vele, utánna mondtam neki kérek még és adott, neki egy harapás nekem egy harapás, neki egy harapás .... olyan aranyos volt!
Körte barack alma sárgadinnye narancs szilva, ezek magában vagy egymással variálva, ált.2 db gyümölcs 2 babapiskótával a tízórai.
Mikor gyümölcsöt eszem, oda jön kérni együtt eszük elnyammogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!