Nekem ilyen nehéz a gyereknevelés?
A kisgyerek az anyukája tükörképe, ezt szokták mondani. Ha te nyugis vagy, puha, mosolygós, akkor a baba is olyan lesz. Ha te pörgős vagy, keményebb, "katonásabb", akkor a baba olyan. Nehogy megbántódj ezen, én is inkább a 2.-ba tartozom, de igyekszem a lányommal nagyon nyugis lenni.
Te milyen vagy?
Én is ezt javasolnám!
Higgadtan, következetesen bánj vele, próbáld meg az igényeihez kialakitani a napirendjét, és ahhoz alakitsd a tiédet. Akkor talán kevésbé leszel feszült és ideges, több időd jut a picúrra, és elkezdheted majd élvezni is a gyereknevelést.
Kezdj magadban egy új lapot, gondolj rá úgy, mint egy kis személyiségre, ha játszani szeretne veled, hát játszatok, de ezt neked is élvezned kell, ha viszont dolgod van, intézd úgy, hogy ne kelljen folyamatosan félbeszakitanod miatta.
Tudom, hogy ez igy szinte lehetetlenségnek hangzik, amikor valaki annyira feszült és elkeseredett, hogy magához sincs türelme, nem egy babához, de ha helyrerakod magadban a dolgokat, lenyugszol, és megpróbálsz örömet találni a babázásban, meglátod mennyi minden rejlik benne, amit eddig észre sem vettél.
Ez egy olyan időszak, amikor nagyon nagy szüksége van rád, és a mostani viselkedése azt jelzi, hogy nem vagy vele szivesen. Szülő vagy, olyan időszaka ez mindkettőtöknek, amikor vonalat húzhatsz aközött, hogy egy szerető, boldog,és jókedvű család lesztek, vagy szültél egy gyereket, aki megkapja tőled azt, ami szükséges hozzá, hogy felnőjjön, de a melegséget, a szeretetet megvonod tőle.
Az a baba még nem tud semmit a világról, és ha te nem tanitod meg, akkor ki fogja neki megtanitani? Hogyan várnál tőle szeretetet, ha ő nem érzi a tiédet? Mutasd ki, ölelgesd, babusgasd, nevess rá mindig, az anya szeme az, ami egészséges felnőttet nevel egy apróságból, lelkileg egészségeset. És ha elkezdesz vele igy törődni, meglátod mennyit fog a te életed is változni. Szükségetek van egymásra, és először neked kell adnod, hogy ő viszonozni tudja!
Ne haragudj a kemény szavakért, de úgy gondoltam, hogy leirom, most még nincs késő változtatni!
Sok boldogságot kivánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!