Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nekem ilyen nehéz a gyerekneve...

Nekem ilyen nehéz a gyereknevelés?

Figyelt kérdés
Kislányom 19 hónapos! Úgyérzem megbuktam mint anya! Egész nap csak rosszalkodik a kislányom és semmire sem tudom megtanítani mit szabad és mit nem! Pl. tépi a függönyt,kipakolja a szekrényt "cipő,edény",harap csíp engem,lekapcsolja a tv-t,kapcsolgatja a sütőt, stb. kis vadóc! Már rákiabáltam már SAJNOS nem egyszer eljárt a kezem persze nem nagyot vágtam rá! Egyszerűen nem tudom a saját gyerekem nevelni nem tudom kezelni ezt a korszakát! Enni nem eszik maga erre sem tudom megtanítani! Szobatisztaságot próbáltam a nyáron az sem ment! Totál kivagyok! Őszi depis! Pelenkázás, öltözés egy rémálom! Mindig nyafog rajtam hogy vegyem fel mikor pont valamit csinállok,nyafog bizonyos tárgyakért,hogy adjam oda! Bizonyos tárgyakkal nagyott rámvág hogy dá-dá bum-bum,én csillagokat látok néha rászóllok hogy nem szabad anyának fáj annal inkább csinálja nevetve! Legalább kiírtam magamból! Ez megy nállunk!
2009. szept. 30. 15:04
 1/5 anonim ***** válasza:

A kisgyerek az anyukája tükörképe, ezt szokták mondani. Ha te nyugis vagy, puha, mosolygós, akkor a baba is olyan lesz. Ha te pörgős vagy, keményebb, "katonásabb", akkor a baba olyan. Nehogy megbántódj ezen, én is inkább a 2.-ba tartozom, de igyekszem a lányommal nagyon nyugis lenni.

Te milyen vagy?

2009. szept. 30. 15:10
 2/5 anonim ***** válasza:
50%

Én is ezt javasolnám!

Higgadtan, következetesen bánj vele, próbáld meg az igényeihez kialakitani a napirendjét, és ahhoz alakitsd a tiédet. Akkor talán kevésbé leszel feszült és ideges, több időd jut a picúrra, és elkezdheted majd élvezni is a gyereknevelést.

Kezdj magadban egy új lapot, gondolj rá úgy, mint egy kis személyiségre, ha játszani szeretne veled, hát játszatok, de ezt neked is élvezned kell, ha viszont dolgod van, intézd úgy, hogy ne kelljen folyamatosan félbeszakitanod miatta.

Tudom, hogy ez igy szinte lehetetlenségnek hangzik, amikor valaki annyira feszült és elkeseredett, hogy magához sincs türelme, nem egy babához, de ha helyrerakod magadban a dolgokat, lenyugszol, és megpróbálsz örömet találni a babázásban, meglátod mennyi minden rejlik benne, amit eddig észre sem vettél.

Ez egy olyan időszak, amikor nagyon nagy szüksége van rád, és a mostani viselkedése azt jelzi, hogy nem vagy vele szivesen. Szülő vagy, olyan időszaka ez mindkettőtöknek, amikor vonalat húzhatsz aközött, hogy egy szerető, boldog,és jókedvű család lesztek, vagy szültél egy gyereket, aki megkapja tőled azt, ami szükséges hozzá, hogy felnőjjön, de a melegséget, a szeretetet megvonod tőle.

Az a baba még nem tud semmit a világról, és ha te nem tanitod meg, akkor ki fogja neki megtanitani? Hogyan várnál tőle szeretetet, ha ő nem érzi a tiédet? Mutasd ki, ölelgesd, babusgasd, nevess rá mindig, az anya szeme az, ami egészséges felnőttet nevel egy apróságból, lelkileg egészségeset. És ha elkezdesz vele igy törődni, meglátod mennyit fog a te életed is változni. Szükségetek van egymásra, és először neked kell adnod, hogy ő viszonozni tudja!

Ne haragudj a kemény szavakért, de úgy gondoltam, hogy leirom, most még nincs késő változtatni!

Sok boldogságot kivánok!

2009. szept. 30. 15:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Hát én is azt mondom, hogy ez egy ördögi kör. Csapkod, harap, te rászólsz, csapsz rá, rákiáltasz... Ő csapkod, harap, visdzaordít... Ezt én is észrevettem. Elkezdtem finomítani a mozdulataimat, csapkodott az ebédnél vagy csak úgy a fejemre,arcomba, megfogtam a kezét,határozottan a szemébe néztem, és közöltem,hogy nem szabad bántani anyát, nem csapkodjuk a kanalat,stb. De nem kiabálva csak tagoltan,érthetően és komolyan. Próbáld átgondolni, mi az ,amit elviselsz és neki sem veszélyes,pl fiókpakolás, azt hagyd neki. Ne szóljon az egész napja arról,hogy sikítva futsz utána,hogy ezt sem,azt sem szabad. Vidd sokat ki a levegőre, ne legyetek túl sokat bent, mert akkor is zúznak. Kitartás! Semmi baj nincs veled, nem buktál meg csak értékeld át a napjaitokat és válts, ami szerinted sem okés!
2009. szept. 30. 15:34
 4/5 anonim ***** válasza:
csak csatlakozni tudok az elöttemszólóhokhoz.Ha te pörgős agy a babád is az lesz,ha te feszült vagy ő mitől legyen nyugodt?Nagyon nehéz,de ne feljecsd el,hogy TE vagy az anyukája,és akár tetszik,akár nem neked kell irányítanod.Ez nem feltétlen a verést kiabálást jelenti.de a nyugodt határozott fellépés erdményeket hozhat.viszont foglalkozni kell velük,és nem bitos,hogy indig tanítást jelent.Játsz vele sokat,hogy játcva tanuljon.énekeljetek,táncoljatok.Legyen olyan amit neki szabad és ha valamit nem szabad akkor azt másnap sem szabad.ha nagyon raplizik,egyszerüen tedd be a kiságyába,majd megnyugszik.elindított egy folyamatot a lánykád,hogy ő akar a vezér lenni,te még dacolsz vele,de érzi rajtad,hogy menni fog neki.csináljátok ugyanezt fordítva.Nem kis munka,és hidd el,nem csődöltél be,csak most felgyülemlettek a gondok,ugyanezt én is átéltem az első babámmal.ma már sokkal könnyebb a 2 gyerekkel.talán kicsit fel kéne töltődnöd.hagyd valakire a babád te meg menj el kicsit egyedül sétálni,szellőztesd ki a fejed.ire hazaérsz hogy fog örülni neked a kis vadócod.
2009. szept. 30. 15:44
 5/5 A kérdező kommentje:
Senkire nem haragszom! Próbálom neki szépen magyarázni hogy mit szabad és mit nem nem egyből ütök kiabálok!!!!!!!! Persze rengeteget játszuk, sokat simogatom, szeretgetem,puszilom, felemelem! Hát ki ne imádná gyermekét? De bizony nekem is vannak rossz napjaim! Sokszor megbántam a hangos szót és elhatároztam soha többet, de aztán 1-2 hét múlva csak elpattan húr! Felkellt mostmár megyek majd holnap írok!
2009. szept. 30. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!