Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikorra alakult ki kb. egy...

Mikorra alakult ki kb. egy napirend a babátokkal, ill. aludták át az éjszakát?

Figyelt kérdés
Kisfiam 3 hónapos, napirendünk nincs. Mert hol ekkor, hol akkor éhes, ekkor alszik-akkor alszik... szinte minden ismerősöm mondja, hogy "már kb. beállt a rendszer", kezdek elkeseredni. Napirendre erőszakosan szoktatni nem szeretném (tehát olyat, hogy most nem eszel még, mert nincs x óra), de valahogy csak kellene rendszerezni a dolgokat, mert ez így kaotikus. A fürdés az fél 8- 8 között szokott lenni. Az, hogy este mikor alszik el, teljesen változó. Éjszakákat nem alussza át, 1-2 jobb napunk van, akkor csak 1x kel, viszont tegnap is kelt sokszor: fél 10kor ment aludni, kelt 2 körül enni, majd fél5kor, negyed6kor, negyed7kor, és fél8kor keltünk fel. Kétszer etettem meg, másik kétszer visszaaltattam. Kezdem azt hinni, hogy valamit nagyon rosszul csinálok, a környezetemben mindenhol ezt hallom: "3 hósan már átaludta az éjszakát", "az én gyerekem soha nem kelt éjjel"). Sokszor úgy érzem, az etetés is egy nagy káosz, nyöszörög, tátog, hogy éhes, viszont amikor adok neki enni, nem eszik, csak ilyen 50-60 ml-ket... aztán 1 óra múlva újra kér. Persze nem mindig van így, tud ő enni egyszerre 120-160 miliket is, sőőőt 220 körül is. De most ilyenje van. Kb. egy hónapja olyan szépen beállt a rendszer, 3-4 óránként evett, aztán volt egy szopisztrájkja, azóta a tejet fejem neki és kap tászeres kiegészítést. Sokszor azt is bekeverem neki, és meg sem eszi. Nálatok hogy alakultak a napok 3 hós babákkal? Vannak sokszor jó napjaink, amikor érzem, hogy haladok, jókat játszunk, mindenre van időm, de olyan is sokszor, mint ma, hogy már eleve hulla fáradtan kelek az éjszakák miatt, és ő is össze-vissza van egész nap, nem lehet semmit csinálni, mert mire nekiállok épp felébred, vagy álmos lesz és nyűgös. Nekem kellene jobban terelgetni valami napirend felé, és igenis az étkezéseket is úgy megoldani, hogy legyen rendesen éhes, és akkor biztos eszik rendsen, lenne egy rendszerünk? Vagy túl sokat várok el egy 3 hónapos babától és csak a többieknek van körülöttem csodababájuk, akiknél ilyen jól mennek a dolgok? 3 ismerősöm van hasonló korú babával, mindenkié végigalussza az éjszakát, és van ismerősöm nagyobb babákkal, akiknél szintén ilyen korra már kialakultak az éjszakák és nappalok.
2013. máj. 10. 19:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam el minden kommentet, de a kerdest igen. En nem eroltettem semmit, ugy csinaltam, ahogy a babam akarta. 3 honapig 2 orankent szopizott, majd egyszercsak orankent kert. 1 egesz honapon at orankent szoptattam. 4 hosan visszatert 2 orankentira majd most 5 hosan haladunk a 3 fele. Engem nem erdekel ki mit mond, ha neki igy kell hat igy kell. A napirenddel kapcsolatban altalaban a babak kialakitjak maguknak! 3-4 honap fele nekunk is kialakult. A lenyeg h mindig ugyanakkor furdess es legyen vmi rituale h utana szopi es altatas. Elvileg kb ugyanakkor kel fel reggel (legalabbis az en kisfiam) aztan a szopik / evesek majd alakulnak.

osszessegeben azt mondom, hogy egy 3 honapos baba kicsike meg, csinalj ugy mindent ahogy a baba igenyli es ne hallgass a csodababak anyukaira, mert ok nem a te gyereked nevelik! Az hogy nem alussza at az ejszakat teljesen normalis, o meg nagyon picike! Volt itt mar sok kerdes es 1 eves korig is eltarthat vagy tovabb amikor atalussza. Nekem meg 2x kel.

Szerintem hallgass az osztoneidre.

egyebkent meg minden babanal vannak nehezebb es konyebb napok. Nekem is. Neha tok jo neha meg kikeszulok olyan nehez. De ez is normalis.

tudom nem sokat segitettem.. A lenyeg SZERINTEM hogy ne tudomanyos alapon kozelits a dolgokhoz meg ne konyvek alapjan hanem egyszeruen osztonbol. Ha azt igenyli a babad amit most akkor add meg neki. Ez az en velemenyem.

2013. máj. 10. 20:44
 12/17 anonim ***** válasza:
7-es vagyok. Nálunk a fiam alakította ki az etetések időpontját. Nála sosem volt olyan, hogy sokszor keveset evett volna, mindig ugyanakkor ugyanannyit eszik. Azt viszont hozzá kell tennem, hogy az én fiam kifejezetten jó étvágyú kis haspók.
2013. máj. 10. 20:48
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! KEdves 11-es, dehogynem segítettél te is, minden válasz hasznos nekem, abban segítettél, hogy ne próbáljak görcsösen ragaszkodni valamihez, és azon lenni,hogy valami kialakuljon, hanem hagyjam a babámat a saját ritmusában. Az a baj, hogy én próbálkoztam ilyen "esti rituáléval", viszont mivel teljesen változó, hogy mikor alszik el, van, hogy délután pont fürdés előtt ébred fel, így éhes, tehát fürdés után nem tudom megetetni, csak később, és van, hogy evés után még nem álmos, és csak még később alszik el. Így nincs ez az "alvás előtt etetés, majd altatás"... és ezzel fogalmam sincs, hogy mit lehetne kezdeni. Vagy ma pl. 9 körül fürdött csak, mert előtte kelt fel és éhesen, tehát megetettem. Viszont most még nem álmos, a pihenőszékében játszik, ki tudja, mikor álmosodik el, és hogy eszik-e alvás előtt.
2013. máj. 10. 21:47
 14/17 anonim ***** válasza:
Kb.1 hónapja van normál napirendünk. Nagyjából egy időpontban vannak a dolgok,mostanra kiismertem Őt. Az éjszakát átaludta 4 hós koráig,utána 2 hónapig sokszor kelt a fogai miatt,most 1 hete megint jól alszik. 7 hónapos
2013. máj. 10. 22:09
 15/17 anonim ***** válasza:

Ne aggódj még ráér, hogy legyen napirendetek! Anno azt olvastam 6 hónapos kor körül már "illik" lennie. Szerintem hagyd, ahogy a baba csinálja, még rá kell állnia az itteni életre. :)

Tényleg ne görcsölj!

2013. máj. 11. 06:13
 16/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is csak a kérdést olvastam,a kommenteket nem.

Szerintem ne erőltesd a dolgot,ő még pici,ráadásul 3 hónapos,ilyenkor változik sok minden,a 3 hónapos növekedési ugrás is ekkor van,amikor többet szopiznak,nyűgibbek.

Esetleg utána nézhetsz a kismamablogon hogy mennyit,hogyan mikor aludjon,ebből látod majd az igényét úgy nagyjából hogy mikor álmos,stb,nekem sokat segített,pedig nem első gyerek :) anno,mikor a nagyobbik született,aki már 4 éves,azt hittem az a napirend hogy mindent órára pontosan,tiszta káosz volt minden,anyatejes volt ő is,aki néha óránként szopizott...gondolhatod mi zajlott bennem,mikor mindenki jött az ő csodababájával...mert én is csak ilyeneket ismerek valahogy,hogy minden flottul megy,pedig mondom nekem nem az első,mégis.

most a kicsi 4 hónapos lesz,megszenvedtük a magunkét,mégis kezd napi ritmusunk lenni,én inkább így fogalmaznék,mert inkább a sorrendiség a lényeg,nem az idő,főleg az anyatejeseknél,mikor mi jön...alvás,evés,játék,séta,stb..hogy alvás előtt besötétítesz,tehát mindennek a rendszere,ezen értsd a napirendet.

nekem most is másfél óránként kér tehát ehhez kell igazodnom,látom mikor álmos,lerakom a kiságyba,elálmosodik az alvórongyával,mikor hangosabb,bemegyek,megsimizem és alszik! mi ez ha nem csodababa? :) az elsőnél ilyet nem ismertem,ő eleve cumizott,neki alvórongya van,azt sem tudtam mi az,látod megismertük egymást,vagyis kiismertük egymást inkább.

persze az éjszakák nálunk sem mennek olyan jól,ma pl. 2 óránként kelt,szopi majd alvás de én ezt az előzőnél már megszoktam,és nem vagyok olyan hulla,mint anno.

de mégis még a 4 évesnél is kialakult egy rendszer,amit ő irányított,igaz az később,olyan 6-7 hónap felé,mikor már hozzátápláltam.szóval csak nem görcsölj! menni fog! és jó olvasást,bocsi hogy ilyen hosszú lett,ez az én tapasztalatom!

2013. máj. 11. 12:15
 17/17 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm kedves "utolsó"! :)) Sokat segítettél! Inkább nem erőltetem a dolgot, majd kialakul, ahogy akar. Igazából csak azért kezdtem el gondolkodni a dolgokon, mert mindenki ezzel jött, hogy "nálunk már van napirend, és akkor így lebontva szépen elmondta, hogy eszik 6kor, 9kor, 12kor, 3kor, 6kor, 9kor és utána alszik reggelig. Vagy vkinek már csak 5x eszik a gyereke, de óramű pontosan, és 8től alszik 6-ig...

Napi ritmusunk van már kb., csak az etetések kicsit bezavarnak, mert hol ekkor, hol akkor kér enni.

2013. máj. 12. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!