Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A nem kötelező védőoltásért...

A nem kötelező védőoltásért kell fizetni vagy ingyenes?

Figyelt kérdés
Lassan 2hónapos lesz a kisfiam és esedékes lesz a védőoltás és én kértem a nem kötelező védőoltást is,csak elfelejtettem megkérdezni a gyerekorvost,hogy ha fizetős mennyibe kerül?!

2013. máj. 8. 10:09
 1/10 anonim ***** válasza:
Kell fizetni. Kisfiam 2 éves, neki kértük mindet. Volt, ami 2000 Ft körül volt, volt, ami 20.000-30.000 Ft körül.
2013. máj. 8. 10:11
 2/10 anonim ***** válasza:
28%

A rota pl. 2x30.000 ha jól tudom.

Én nem adattam be semmit, ami nem kötelező. és nem is ajánlanám senkinek! De persze ez mindenkinek a maga döntése

2013. máj. 8. 10:13
 3/10 A kérdező kommentje:

Nem tudtam,hogy ilyen drága a Rota elleni védőoltás.

De ezt mondania kellett volna a gyerek orvosnak,hogy fizetős és ennyibe kerül,nem?De én voltam a buta,hogy elfelejtettem megkérdezni,elvette a figyelmemet amit mondott a kisfiamról:(

2013. máj. 8. 10:21
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem csak, hogy meg kell venni az oltást, de van olyan körzeti orvos, aki azért is pénzt kér, hogy beadja!
2013. máj. 8. 10:30
 5/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Attól függ, hogy milyen oltás... A pneumococcus elleni védőoltás nem kötelező és 2 éves kor alatt nem kell érte fizetni, de a Rota, a Meningococcus, a bárányhimlő és influenza oltások mind fizetősek, de van olyan házi orvos akinek a beadásért is fizetni kell, a mi rendelőnkben az egyik orvos 2000 ft-ért adja be a nem kötelező oltásokat.

2013. máj. 8. 10:32
 6/10 anonim ***** válasza:

A Prevenar ingyenes, de csak annak adják, aki külön kéri. Az első adagot a két hónapos kötelezővel már beadják (ez is 20 ezer/db lenne, de 2008 óta támogatott a két év alattiaknak!).

A Rotarix sincs 30 ezer, de 20 ezer körül van.

Budapesten a legolcsóbban a VIII. kerületben a Mikszáth téri patikában receptre válható ki olyan 18500 körül/darab áron. (Pl. A NeisVac-C is ott a legolcsóbb. Ott csak 1800 körülibe kerül.)

Mi mindkét gyermekünknek beadattunk minden védőoltást.

2013. máj. 8. 10:33
 7/10 anonim ***** válasza:
2 hónaposan a kötelező mellé a Prevenart szokták adni, azért nem kell fizetni. Ezért nem mondta az orvosotok. Egyébként ami fizetős, azt nálunk mindig receptre írják, és mielőtt megyünk beadatni akkor kiváltom. A beadásért is kérhet pénzt, bár nekünk mindig beadta ingyen.
2013. máj. 8. 10:40
 8/10 anonim ***** válasza:

Hú, nekem ez az egész annyira csak pénz szagú. Hogy még a beadásért is pénzt kér a doki? Szerintem ez úgy bűzlik, ahogy van. Ránk két hónapon át tukmálta a doki a rotát, nekünk 2x 30ezret mondott, hogy annyi. Egyszer kint volt a védőnő, és megkérdeztem, hogy legyen őszinte, mert azért nem vet fel minket a pénz, de persze, ha olyan fontos, akkor beadatjuk (bár azért, ami annyira veszélyes lenne, az kötelező vagy ingyenes is...). A védőnő azt mondta, hogy ő egyik gyerekének sem adatta be, mert 1, ez ugye egy fosós-hányós vírus, ami kb. 1 hét alatt lefolyik és csak akkor lehet gond, ha te nem figyelsz oda közben a folyadék bevitelre és kiszárad a gyerek. Ez a legdurvább eshetőség, de ez is kiküszöbölhető. 2, A végőoltás a rota NEM minden fajtája ellen nyújt védelmet, és mire a gyerek közösségbe megy, lehet, hogy még 10 fajtája lesz, amiket ugyanúgy könnyedén elkaphat. Ergo kb. teljesen felesleges az amúgy is sok oltás mellett leterhelni a kis szervezetét egy ilyen oltással, méreg drága és még védelmet sem nyújt.

De még egyszer írom, természetesen mindenkinek a maga döntése, csak gondoltam leírom, mert nem biztos, hogy minenkinek őszinte a védőnője/orvosa, és elég pénzéhes világban élünk, és ez talán a kismamákon csattan a leginkább, akik semmi pénzt nem sajnálnak áldozni a gyerekükre!

2013. máj. 8. 10:43
 9/10 A kérdező kommentje:
Ha jól emlékszem a doktornő a streptococcus elleni védőoltást mondta,ajánlotta(tüdőgyulladás,agyhártya gyulladás Stb.ellen véd).Ezek szerint azért nem mondta,hogy mennyibe kerül mert ingyenes.Ezt nem tudtam mert nem kérdeztem és nem is mondta senki se még a védőnő is csak annyit mondott,hogy ráérünk még mi ezt megbeszélni.Én beadatom a kisfiamnak és remélem jól döntöttünk.
2013. máj. 8. 10:47
 10/10 A kérdező kommentje:

Nekünk a gyerek orvosunk kedves és normális.

Tegnap mikor voltunk nála mondta a kötelező védőoltást és a nem kötelező védőoltást,odaadta az időpontot,beutalót és mondta legközelebb találkozunk a 2hónapos védőoltásnál.Azt nem mondta mennyiért adja be a védőoltást(de ezek szerint ingyen)és a receptet se adott,hogy váltsam ki.Ő nem pénz éhes.Amit tudunk megadunk a kisfiúnknak csak ez a 20-30ezer Ft azért ez már sok amennyit kérnek érte és lehet,hogy tényleg nem is használ.

2013. máj. 8. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!