Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kötelező csípővizsgálatra...

Kötelező csípővizsgálatra elvinni a babámat, ha a doki írt beutalót?

Figyelt kérdés
Ott nem szóltam semmit, mert már alig vártam, hogy kiszabaduljak, de semmi kedvem egy ugyanolyan vizsgálat miatt beutazni a városba néhány hetes babámmal, amit már ő is 2x megcsinált. Sajnálom a kicsit, mert ilyenkor sír. Baja nincs, csak rutinszerű vizsg. lenne. Ha nem kötelező, akkor kihagyjuk.
2013. febr. 4. 12:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Èn tuti elvinném, ha a doki beutalt akkor nem minden lehet ok. vagy az érték nem jó, vagy érez valamit az orvos.

én nem kockáztatnám ezt, mert a csipö probléma egy egész életre nyomorékká teszi öt. nekem van egy kolléganöm, aki egy csinos 40 éves nö, de csipöje nem volt babaként kezelve és most úgy tünik mintha egyik lába rövidebb lenne, pedig csak csipöficam volt amit nem vettek észre. habár jogászként dolgozik, és nagyon csinos is, de úgy megy mintha 10 centi lenne a lábai között. gyereke nem lehetett pont ez miatt.

2013. febr. 4. 12:35
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy kötelező vizsgàlat. De a gyerekorvos legközelebb kérni fogja az eredményt. Én mindenképp elvinném, még ha macera is, ott szakorvosok vizsgâljàk és ha netalàn vmi probléma lenne, később sokkal nehezebb korrigàlni, ha egyàltalàn lehet!
2013. febr. 4. 12:43
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha adott beutalót, akkor el kéne vinni. Nekünk az orvos azt mondta, ha ő nem lát eltérést, nem szokta a gyerekeket elküldeni, mert csak elkapja a bacikat. De lehet a tied mindenkit elküld, az orvosom választott, a védőnő azt mondta, az az orvos akihez ő "tartozik", az mindenkit elküld.
2013. febr. 4. 12:46
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekorvos nem lát a gyerekedbe és nem ortopéd szakorvos.

A kérdést így tedd fel magadnak:

Akarod hogy a gyerekednél egy esetleges csípőproblémát (nem feltétlen ficam, csak pl alulfejlett izületi vápa) későn diagnosztizáljanak, és és ezért pl 1 évesen megműtsék és 3-4 hónapig gipszágyban legyen, mert te úgy gondoltad nincs semmi baja, vagy inkább buszozol vele most és megelőzöd a bajt.

Inkább örülnél hogy lelkiismeretes orvosotok van.

Az én lányomnál sem látott sem a gyerekdoki sem a védőnő semmit, mégis kengyeles lett alulfejlett izület miatt.

Szóval emeld fel a segged és gondoskodj a gyerekedről!

2013. febr. 4. 12:49
 5/11 anonim ***** válasza:
Nálunk a csípővizsgálaton nem csak fizikai vizsgálat van, hanem rtg is. Inkább vidd be, nehogy valami gond legye!
2013. febr. 4. 12:49
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Elviszem !
2013. febr. 4. 13:03
 7/11 anonim ***** válasza:

Helyes!

Reméljük nem lesz semmi gond!

Minden jót nektek!

2013. febr. 4. 13:07
 8/11 anonim ***** válasza:
Én is a héten viszem a lányomat, mi is kaptunk beutalót. A gyerekorvos nem talált semmi eltérést, de mivel engem kezeltek gyerekként csípőficammal, a hajlamot örökölheti. Ha nem adott volna magától emiatt beutalót, én kértem volna, vagy vinném maszekba. Mindenféleképpen az a jó, ha szakember látja.
2013. febr. 4. 13:08
 9/11 anonim ***** válasza:
El kell vinni. Az, hogy a gyerekdoki megnézte semmit nem jelent ott sokkal alaposabb vizsgálat lesz.
2013. febr. 4. 13:53
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem is el kellett vinni, összesen kétszer. A gyerekorvos is mondta, hogy rendben, ott is, illetve még egyszer, és legközelebb akkor kell menni,ha úgy látom, hogy csámpásan járna. Heim Pál kórházban egy óra alatt elintézik az összes 1 év alatti babát, 12:30-13:30 között.
2013. febr. 4. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!