Melyik a laktatóbb egy 15hós baba számára? A tej vagy a tápszer?
Ez a régi örök vitatéma :-) Szerintem senki nem tudja mi az igazság és melyik jobb a gyerek számára, a tej vagy a tejital.
A tápszergyártó cégek persze azt nyomatják hogy a tejital jobb, mert tele van vitaminnal, stb. De az mégiscsak "mű", és változatos ételekkel a gyereknek elvileg biztosítva van a napi megfelelő vitaminmennyiség amúgy is. + a tejital is tejből van.
A tej pedig természetes ital.
Én - mivel anyatejes volt a babám és sosem kapott tápszert - azt hiszem majd sima tejet fogok adni neki.
Bocsi, én azért írtam automatikusan a tejitalt, mert 12 hós korig szokták adni a tápszert, utána tejitalt.
Amúgy a tápszerekben átlagosan 70-80 kalóra van 100 ml-ben. A 1,5%-os tejben ha jól tudom csak 44 kcal. De lehet hogy tévedek, a 2,8-as és efölötti tejekről meg fogalmam sincs, de nézd meg, aztán kiderül.
Én szinte teljesen egyetértek a 2-es válaszolóval.
A védőnők és a gyerekorvosok egy része az utóbbit javasolja. De én nem tartom kifejezetten jónak a készen kapott túlzott vitamin és ásványi anyag bevitelt, ezen kívül pedig a nem természetes arányban és formában bevitt vitaminok felszívódása kérdéses, magyarul nem biztos, hogy a tejben lévőnél több nyomelem kerül a szervezetbe. Orvosi egyetemet végeztem egyébként.
Ha valakit megnyugtat a tápszeradás és bírja anyagilag, akkor adja azt.
Én ebben a korban már majdnem teljesen átállítottam a gyerekem a bolti tehéntejre. Amire TEJ van írva, az nem műital.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!