Hogyan kezelték egy év alatti babád vesemedence gyulladását? Az első gyulladást követte több is?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Ezt is én kérdeztem, csak gondoltam hátha látja most más is a kérdést.
4 hónaposan volt vesemedence gyulladása a fiamnak. 1 hétig kórházban voltunk, vénásan kapott antibiotikumot, majd pedig kb. 1 hónapig még itthon fenntartó antibiotikum kúrát kellett csinálni. Aztán bizonyos időközönként vissza kellett menni kontrollra vizelettel, amit akkor megvizsgáltak mindig, de egyébként havonta mindig kellett a helyi gyerekorvosnak is vinni vizeletet ellenőriztetni. És a gyulladást követően vese izotópos vizsgálatra is el kellett vinnünk a fiúnkat.
De egyébként nem lett több gyulladás szerencsére, így 2 évesen voltunk utoljára kontrollon és már nem is kell mennünk.
10 hósan volt a fiamnak.1 hetet voltunk kórházba.Ott vénásan Zinacef-et kapott,majd mikor hazajöttünk egy hétig Zinnat-ot,4 hétig Sumetrolimot és további 4 hétig Nitrofurantoin port.
Mivel ő vesetágulatos sajnos,ezért nekem folyamatosan adnom kell még neki kis adagban a Sumetrolimot.
Már 1,5 éves lesz,de szerencsére nem volt azóta gond,nem lett újra vesemedence gyulladása.
Utolsó vagyok.
Nekünk is kell vinni havonta vizeletet a kórházba és minden láz esetén soron kívül,mivel mindig a vesemedence gyulladás amit először ki akarunk zárni.
Köszi a válaszokat!
Most jár le nekünk is a v.m.gyulladás utáni 6 hetes gyógyszerezés. Kicsit félek, ha már nem kapja a gyógyszert, akkor mi lesz.
Egyébként nálunk is havonta kell leadni vizeletet (és oltások előtt is mindig), a kórházba is vissza kell menni kontrollra többször is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!