Tudom, hogy sokadik ilyen kérdés, de kinek mikortól aludta át az éjszakát a babája?
Kisfiam most 9 hónapos tápszeres baba, 8 hetes kora óta magától alussza át az éjszakát. Van persze, hogy most is megébred, de vissza rakom a cumit és alszik is tovább.
Nem tudom a hozzá táplálás nem biztos, hogy megoldaná a dolgot, de mondjuk az lehet, hogy igen, ha este vacsira tejpépet kap.
Ez annyira gyerekfüggő.
Az én fiam 16 hós kora körül kezdett átaludni egy pár éjszakát, aztán jött a tél, a fogzás, betegségek, hetekig tartó takonykór.. Volt néhány éjszaka, amit átközben aludt a következő nyavalyáig. Most két éves, pont most nem aludt két hetet, mert beteg, taknyos volt, és akkor ő nem tud aludni, nagyon zavarja, nem akar a száján levegőt venni, az orrán pedig nehezen tud...
Nálunk nem oldotta meg a hozzátáplálás, a szoptatás vége segített, az, hogy nem adtam neki éjjel semmilyen innivalót, vizet sem (mert szerintem ez rossz szokás, még a vízért is felkelni. kivéve, ha beteg, és kér, akkor persze adok. de alapban nem is kér. ne azt gondold, hogy üvölt, hogy kér vizet, és nem adok, hanem sosem adtam, és természetes neki, hogy nem kap) leszoktattam a cumiról..
Így gyakorlatilag nem maradt nagyon miért felkelnie. :)
Az enyém még másfél évesen sem alussza át.
Én sem aludtam már a terhesség alatt sem sajna, bár most legalább hamar vissza tudok aludni (általában), amúgy kb. 3-szor ébred még, de gyorsan vissza is alszik, és már nem vagyok fáradt emiatt.
Terhesség alatt én is órákat kakukkoltam éjjel.
1. gyerekem 5 hónapos korában este tápszer pótlásra szorult, onnantól átaludta az éjjelt.
2. gyerek 21 hónaposan aludta át először az éjjelt (14 hóig szopott így egyértelmű hogy azért kelt aztán meg már szokássá vált nála).
3. gyerek 20 hónapos még mindig ébred 2szer...
Mivel 2-3 év van köztük gyakorlatilag 5.5 éve nem aludtam ki magam egyetlen éjszaka se el lehet képzelni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!