Hordozott babád tényleg hamarabb, sokkal koordináltabban kezdett el mozogni?
5 hónapos múlt a lányom, 1 hetes korától hordozom napi szinten.
Nem ezért, hogy jobban fejlődjön, hanem nekem így kényelmes, 1 percet nem volt babakocsiban.
Oldalirányban körbeforog, hasáról a hátára 4 hónapos korától fordul, vissza még csak párszor csinálta.
Hason nagyon sokáig bír lenni, szépen kitolja magát a kezeivel.
Szerintem pont jól fejlődik, se nem gyorsabban, se nem lassabban, mint az átlag.
3-as, jó nagy marhaságot írtál!
Vagy a dévényes "szakember" tudja rosszul, de valószínűbb, hogy te értetted félre.
Ha kötött lenne az izomzata pont nem fejlődne a mozgása ilyen ütemben a babának.
Amúgy a (helyes) hordozásról én csak jókat hallottam eddig szakemberektől is.
Pont ellenkezőleg (írtam is ki anno egy kérdést itt ebben a témában a harmadik babám miatt aggodalmaskodtam).
Első gyereket nem hordoztam 4 hónaposan forgott, 7 hósan ült mászott, 8 hósan felállt, 13.5 hósan indult el egyedül és utána is a mozgása teljesen ügyes jó de átlagos.
Második babám gyűlölte a hordozókendőt és a meitait is, pedig jópárszor próbálkoztam de egyszerűen ordított benne.
3 hónaposan forgott, 6 hónaposan mászott, ült majd 2 hét múlva felállt, 10 hónaposan már járt nagyon hamar lépcsőzött csúszdázott, most 3 éves múlt és két kerekűvel pótkerék nélkül teker (nem extra csak az első gyerekemhez képest mindenképp) most nyáron úszni visszük.
Harmadik babám nagyon hasfájós volt és a két nagyobb mellett bizony praktikus volt az elejétől fogva a hordikendő, rugalmasban volt eleinte majd 4 hónapos korától (nem hízott olyan ütemesen mint a nagyok 4 hónaposan 6 kiló körül volt így addigra volt az hogy nem tartotta már meg a rugalmas kendő rendesen) meitaiban.
Na és ő aztán nagyon ráérősre vette a dolgot és meggyőződésem hogy kicsit a sok hordozás miatt is (de lehet hülyeség). 5.5 hónaposan még nem forgott. 6 hónaposan forgott végül és 9.5 hónapos volt mikor kiírtam a kérdést hogy lehet e a sok hordozás miatt hogy még mindig nem ül nem mászik és nem áll fel.
Akkor direktbe letettem, nem hordoztam tovább.
2 hét alatt mászott, ült, és felállt...elindulni így is csak 14 hósan indult el most 21 hónapos hát kicsit ügyetlenke olyan 16-17 hónaposnak tűnik mozgása alapján. (mondjuk méretre se túl nagy 86 cm és 10 kiló így mindig kisebbnek is nézik).
Köszi a válaszokat!
Az én kisfiam 17 hónapos lesz, viszonylag hamar csinált mindent és nagyon ügyesen, jó a mozgáskoordinációja, simán felmászik a rönkcsúszdák lépcsőjén, bármelyik mászókára, székre, asztalra (ami persze nem mindig előnyös :) ), ügyesen lépcsőzik, nagyon jó a kézügyessége stb. Kiskorától nagyon aktív volt, a babakocsit utálta, így "muszájból" kezdtem el kendőzni vele, bár csak sétákhoz használtuk, otthon nem maradt el benne. Egyik barátnőm emlegette már fel többször, hogy szerinte tutira a hordozás miatt van. Ezért érdekelt, hogy esetleg más is tapasztalt hasonlót, tényleg lehet-e ez a háttérben, mivel most várjuk a kistesót és elgondolkodtam, hogy végre használjuk-e babakocsit, vagy maradjunk a jól bevállt kendőnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!