Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen nasit, kekszet, péksüti...

Milyen nasit, kekszet, péksütit adtok tejallergiás kisgyereketeknek?

Figyelt kérdés
2009. szept. 28. 14:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
miből gondolod h tejcukor és nem tejfehérje? a laktózmentes holmikkal nem volt gond? Amúgy a vérvétel van akinél kimutatja van akinél nem, mert az immunrendszer még nincs kifejlődve 1,5-2 éves korig. 2 évesen talán már jól használható a vérvételes tesztelés. A mi dokink- a gastroenterológus- mondta h úgyse 100%-os. Ha most azt mutatja h nem allergiás a tejfehérjére, akkor is tudjuk h az, mert már próbálgatással megbizonyosodtam róla. a szintiszta túrótól is kiütéses lett.
2009. szept. 29. 16:14
 12/20 anonim ***** válasza:

Onnan tudom, h a védőnő mondta, ha nullásak lettek az eredmények, akkor nem tejfehérje. Te nem így tudod? Nem láttam a listát, de azt hiszem valami 30-féle allergént vizsgáltak, tojásfehérje, szója, mogyoró, ilyesmik. Meg azt is mondta, h lehet, h valamelyik E számra allergiás.

Megnéztem a www.tejallergia.lap.hu -t, de semmi okosat nem találtam rajta. Holnap megsütöm az almás muffint a kisfiamnak:)

2009. szept. 29. 20:05
 13/20 anonim ***** válasza:

Nekem meg éppazt mondták, hogy 2 éves korig nem látszik a vérképen a tejfehérje allergia, ezért nem is kell vérvétel, a kiütések bizonyították. 6 hónap szigorú diétával elvileg kinőheti. Mondjuk most lehet hogy a tápszertől kiütéses. Pepti plus 2-t kap 1 hete.

Tényleg jó lenne egy fórum!

2009. szept. 30. 13:34
 14/20 anonim ***** válasza:
A pepti plusz 2-től nem lehet, ez teljesen tejmentes, mi is ezt esszük. Nők lapján csinálok majd egy fórumot, és ott beszélhetünk, majd belinkelem, de most megyek almát hámozni a muffinhoz:)
2009. szept. 30. 14:48
 15/20 A kérdező kommentje:

Én is itt vagyok, csak nem volt netünk.

Fórum tényleg nagyon jó lenne, itt is elég sok kérdés szokott lenni tejallergiával kapcsolatban, jó lenne infókat cserélni kicsit közvetlenebbül, mint itt.

Nálunk ekcéma miatt javasolta a gyerekorvos a tejdiétát, de ő egy túl aggódós doki. Nyáron sokáig beteg volt, a helyettes doki meg azt mondta, egy kis ekcéma miatt nem kell diéta, nyugodtan kapja csak a tejtermékeket a lányom. Na, így legyek okos.

Elkezdtem neki adni kicsi joghurtot, kiflit, kekszet.

Aztán most többször volt beteg, a régi gyerekorvos azt mondta, mégiscsak diéta, nagyon szigorúan, minimum két éves koráig, mert a tejallergia okozhat felső légúti tüneteket. Mondjuk kétszer vírus miatt volt beteg, egyik a 3 napos láz volt, azt nem hiszem, hogy tejallergia miatt lett volna, de azért jól megijedtem és totális tejmegvonásban van a lányom.

Szóval nálunk olyan durva tünetek nem voltak, mint ahogy itt írtátok, szóval abszolút nem is biztos, hogy egyáltalán van, ezért is sajnálom, hogy nincs valami módszer, ami ilyen pici korban egyértelműen kimutatná az allergiát.

Muffinreceptek nagyon jónak tűnnek, én is megcsinálom a lánykámnak, szerintetek a készeket le lehet fagyasztani?

2009. okt. 1. 07:49
 16/20 A kérdező kommentje:
Még azt szerettem volna kérdezni, kedves muffinos válaszoló, jó az a könyv, amiből a recept van, érdemes megvenni?
2009. okt. 1. 07:53
 17/20 anonim ***** válasza:

Megpróbáltam a nők lapja cafén de nem tudtam még regizni sem, nem küldi a kódot. Esetleg picibaba.hu, oda mehetnénk, ott regizve vagyok, kevoce néven. Jöttök?

Sztem le lehet fagyasztani, de az én kicsikém esélyt sem hagyott rá, egyszerre kettő volt a kezében, nagyon ízlett neki:)

2009. okt. 1. 14:41
 18/20 anonim ***** válasza:

A könyv elég jó, de inkább felnőtteknek való, vagy nagy gyerekeknek. inkább ötelteket ad, h vannak bizony olyan ételek amihhez nem is kell tej. 1-2 receptet próbáltam csak ki belőle.

Linkeld be a fórumot, ha meglesz. Én is megpróbálok ott regisztrálni.

2009. okt. 1. 15:20
 19/20 anonim ***** válasza:

Itt van:

[link]

2009. okt. 1. 20:16
 20/20 anonim válasza:

Sziasztok! Nekem két lányom van, mind a kettő tejfehérje-allergiás. Én is úgy tudom, hogy 2 éves kor alatt nem mérvadó a vérvétel eredménye, utána is csak akkor, ha a illető eszi az adott allergént, amire vizsgálják, tehát ha tejmentes diétát tartotok, akkor negatív lesz az eredmény.

Nekem van egy honlapom a tejallergiáról, ott lehetne tapasztalatot cserélni, csak ide nem enged fel linket. Ha érdekel valakit írjatok privátban, gerdazoi@gmail.com! Van egy csomó receptem is.

D

2010. jan. 3. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!