Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babánk 3300 gr-al és 53 cm-el...

Babánk 3300 gr-al és 53 cm-el született. Tegnap volt egy hónapos és már 4620 gr,55cm. A védőnő szerint ez rengeteg. De nem tudom megtenni, h. nem adok neki enni. Lehet valamit tenni?

Figyelt kérdés
Már 130 ml-t eszik, de ugyan úgy 3 óránként, sőt, ha idő előtt felébred,akkor már 2-2,5 óra múlva sír. A védőnő azt mondta,hogy ha ennyit eszik,akkor 4 órát ki kellene bírnia... Van valami praktika,hogy később kérjen enni? vagy ne foglalkozzak a súlyával,adjak neki enni,ahogy kér? Tanácstalan vagyok.

2013. máj. 3. 10:31
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

nah,akkor leírom az eddigi kajcsit estétől. fürdés után benyomott 130-at,aludt 4 órát. felkelt fél egykor,akkor 120 körül evett, 4 kor úgy 50-et, 7-kor megint 130, 10-kor 100, most utoljára 13 órakor 100.

ugyan ilyen változatos mennyiséget evett akkor is,amikor 60 miliről váltott 100 milire. gondolom most vált 100 miliről 130-ra.

2013. máj. 3. 13:53
 22/29 A kérdező kommentje:
összeszámolva,majdnem megeszik egy litert egy nap.
2013. máj. 3. 14:08
 23/29 anonim ***** válasza:
Ugye azt Te is látod, hogy amit most leírtál és a kérdésben szereplő számok köszönőviszonyban sincsenek egymással. Nem eszik sokat a babád. A tápszeres dobozon is megnézheted, hogy 1 hónapos korban naponta 6-8 alkalommal kb. 100 mili az ajánlott adag. Az nem baj, ha egy picit többet eszik, főleg hogy nem minden étkezésnél. Az én lányom általában 90-100 milit evett 1 hónaposan, de én is elkészítettem a 130 milit és ha megette hagytam neki. A súlyával nem tudsz mit kezdeni, nyilván nem kell fogyókúráztani. A későbbi elhízás meg nem a mostani súlyától függ.
2013. máj. 3. 14:09
 24/29 anonim ***** válasza:
Hogy jön össze 1 liter? Amit most leírtál az 630 és még 1 étkezés lesz. Utána már megint a fürdetés utáni jön, vagy nem?
2013. máj. 3. 14:13
 25/29 A kérdező kommentje:
úgy jön össze az 1 liter,hogy még van fürdésig 2 evés. és tegnap pl. egy evés kivételével 130-at evett. most is már ébren,pedig 4-kor kellene kelnie és sír,hogy éhes... bizos rosszul fogalmazok,de remélem érti valaki.
2013. máj. 3. 14:20
 26/29 anonim ***** válasza:

Értem. Ha 13 órakor megevett 100 mili tápszert, akkor 14:20-kor nem lehet éhes. Egy baba nemcsak akkor sír, ha éhes.

Ha meg tényleg ilyen sokat eszik kérdezz rá a gyerekorvosnál, hogy adhatsz-e neki ennyit. Miből tart? Úgyis menni kell minden hónapban.

2013. máj. 3. 14:27
 27/29 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy azért sír, mert fáj a hasa? 130 ml-nek azért 3 órát ki kéne tartani. Nem feltétlenül azért sír, mert éhes. Szerintem sok tápszert kap. A súlyával nem tudsz mit kezdeni, de én a helyedbe kihúznám 3 órákat és ha azt nézed, még az is nagyon sok, ha etetésenként 120-130 ml-ket eszik. Lehet, a tápszer nem jó. Melyiket eszi?
2013. máj. 3. 15:05
 28/29 A kérdező kommentje:
Milumil HA 1 optima. szokott fájni a hasa,de az sztem más. vagy nem tudom. eléggé össze vagyok zavarodva. sokat pukizik, espumisant használunk, volt colief is. ha fáj a hasa nem lehet s sehogy sem megvigasztalni. most pl. sikerült elterelni a figyelmét. apa a lábára fektette,ha felsír,víz,utána rögtön cumi. aztán levettük róla a rugit,hátha melege van. azán átvittük a hálóba,hasra tettük,most félig-meddig alszik. talán már kibírja 4-ig. az a legnagyobb baj,hogy nem tudom megkülönbözetni mikor miért sír. az is lehet,hogy most csak a hasa fájt? vagy korán kelt és még nyűgös volt? nem tudom. elég elkeserítő... :(
2013. máj. 3. 15:17
 29/29 anonim ***** válasza:

27-es vagyok.

Nyugi:-). Lehet melege, fájhat a hasa, stb. Nem húzogatja a kis lábait? Próbálj előbb mindent ki, ne szokjon hozzá, hogy első sírásra kap enni. Bele fogsz jönni, kitartást!

2013. máj. 3. 15:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!