Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babánk 3300 gr-al és 53 cm-el...

Babánk 3300 gr-al és 53 cm-el született. Tegnap volt egy hónapos és már 4620 gr,55cm. A védőnő szerint ez rengeteg. De nem tudom megtenni, h. nem adok neki enni. Lehet valamit tenni?

Figyelt kérdés
Már 130 ml-t eszik, de ugyan úgy 3 óránként, sőt, ha idő előtt felébred,akkor már 2-2,5 óra múlva sír. A védőnő azt mondta,hogy ha ennyit eszik,akkor 4 órát ki kellene bírnia... Van valami praktika,hogy később kérjen enni? vagy ne foglalkozzak a súlyával,adjak neki enni,ahogy kér? Tanácstalan vagyok.

2013. máj. 3. 10:31
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
7-es! Ez most hogy jön ide? A kérdező babája nem 4620 gr volt a születésekor, mint a tiéd. Neki sok a jelenlegi súlya a születési súlyához képest és rengeteg tápszert eszik.
2013. máj. 3. 10:49
 12/29 anonim ***** válasza:
Azt írta a 4-es, hogy sok ez a súly egy 1 hónaposnak. De amúgy miért lenne sok, az első pár hónapban az enyém is havi 1 kilót hízott és állítólag a nagyobb babák kevesebbet híznak.
2013. máj. 3. 10:52
 13/29 anonim ***** válasza:

4-es vagyok.

Nem azt írtam, hogy "sok ez a súly egy 1 hónaposnak", hanem azt, hogy sok a súlya. Mivel ez egy adott kérdésre volt a válasz, egyértelmű, hogy az adott babára vonatkozott a megállapítás. A születési súlyához képest sok.

2013. máj. 3. 11:11
 14/29 Kerria ***** válasza:

Jajjjjj, ugyan ez volt nálam is!

2,75 kg-val született, egy hónaposan 4,0 kg volt, és ott szörnyülködött nekem. Pedig előírás szerint adtam neki a tápszert!

Ahogy kér úgy adj neki, fél éves kora után jelentősen le fog csökkenni az étvágya...

Bár nehéz, de próbálj ne ezzel foglalkozni. Én sík ideg voltam akkor... aztán nehezen de túl tettem rajta magam!

2013. máj. 3. 11:18
 15/29 A kérdező kommentje:

köszi lányok. csak ne lenne ennyi elérő válasz... a 2 óra azért ritka,h. olyan gyakran kér, és még az is többször előfordul,h. csak 100-at eszik. ráadásul éjjel 4--5-7 órákat alszik. (najó,a 7 csak 1x fordult elő)

csak aggódom a súlya miatt. az én oldalamról az egész család elhízott... :S

a gyerekorvos amúgy mit tudna tenni? van olyan tápszer,amitől ugyan így jól lakik,de kevésbé hízik tőle?

2013. máj. 3. 13:01
 16/29 anonim ***** válasza:
A védőnőd nem százas....Az én "picikém" 2 hónaposan 7 kiló volt, 3 hónaposan 8 kg!!!! Az elején ennyire híznak,aztán lassabb lesz. Teljesen jó így,ahogy csinálod.
2013. máj. 3. 13:04
 17/29 A kérdező kommentje:

köszi utolsó!

jah azt kifelejtettem,h. vizet adok neki,bár szem nem iszik sokat. teának meg gondolom akkor lenne értlme,ha van benne cukor. attól pedig elzárkózom. egyéb teát amúgy adtunk,de hol ez hurrogott le,hol az,mert ugye eltérőek a vélemények (ne adj kamillát,mert szárítja a beleket,de adj,mert jó a gyomornak,ne adj,mert szorulást okoz...stb. ugyan ez a csipkével.) ezért tértünk át a vízre.

2013. máj. 3. 13:08
 18/29 anonim ***** válasza:
szia! Nekem ugyan szopis a babám,de nagyon nagy étvágyú, 10hét,+2,5kg,+10cm, másfél,két óránként enne,2orvos és 2nővér kérte h ne terheljem a gyomrát,tereljem a figyelmét és húzzuk ki a 2,5-3órára, 2napja csinálom,bejött! szerintem ebben a melegben szomjas a babád,melegben próbálj meg vizet adni neki,hátha. Nem kell éheztetni,ezt viszont én is tartom.De ha pl nincs dugig,akkor lehet h nagyobbat alszik és máris nyersz fél órát.
2013. máj. 3. 13:10
 19/29 anonim ***** válasza:

Az eredeti kérdésed és a kommented nem egészen ugyanazt tartalmazza. A kérdésed alapján joggal hiheti bárki, hogy a babád legalább napi 8x, de inkább még többször 130 gr tápszert kap. Ez brutálisan sok lenne egy 1 hónaposnak és ha a védőnőnek is így adtad elő, akkor jogosan mondta, hogy sok. A súlyával alapvetően nincs gond, de az nem lenne jó, ha azért lenne az átlagnál nagyobb a súlygyarapodása, mert sokkal több tápszert eszik a kelleténél. Egy ekkora babának kb. napi 700 mili tápszer az adagja. Persze ettől el lehet egy kicsit térni lefelé és felfelé is. Ha normál napi adag mellett hízott ennyit, akkor ne foglalkozz vele, le fog lassulni a hízás. Fogsz Te még azért is izgulni, hogy nem eszik, nem hízik eleget.

Én eredetileg azért ajánlottam, hogy beszélj a gyerekorvossal, hogy mondja meg ő mennyit ehet a babád. De akkor még abban a tudatban voltam, hogy 1 liter felett eszik a baba. Azt továbbra is fenntartom, hogy tápszerrel nem lehet úgy igény szerint etetni, mint amikor valaki szoptat.

2013. máj. 3. 13:47
 20/29 A kérdező kommentje:
feljebb már írtam,hogy adok neki vizet. de nem használ túl sokat. addig csendben van,amíg iszik (néhány korty után azonban szinte fuldokolni kezd), de utána rögtön üvölt,mint akit egy hete éheztetnek. szóval lehetetlenség elhúzni. próbálkoztam a cumival,de amikor éhes,azt 3 másodperc után kiköpi és ordít.
2013. máj. 3. 13:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!