Mivel kenitek babátok ínyét ha jön a foga? Használtok fájdalomcsillapítót?
Én Dologéllel kentem.
Szerencsére fájdalomcsillapítóra nem volt szükség, mert nem viselte meg annyira, de ritkán Nurofent adtam volna, ha szükséges.
Szia!
Nekünk brutál fogzásunk volt/van, szóval nagy a tapasztalat (sajnos :)).
Ami gélből bejött: Frezyderm gél, Dologél hosszabb használatra, ha esetleg éjjel is ébredt, vagy nagy volt a szenvedés nappal, akkor Dentinox.
De nem mindig volt elég, így igen, előfordult, hogy fájdalomcsillapítóztunk. Ha extrán nyugtalannak láttam, ha nagyon fájdalmasan sírt tőle, ha vérzett a gyulladástól (mert sajnos ilyen is volt...), akkor Nurofent adtunk, mert ez gyulladáscsökkentő is, így a puszta tüneti kezelés mellett tettünk is talán valamit, persze ezt alkalmanként kapta. Ha nagyon átlátszott már az ínyén, és ha nagyon nagy volt emellett a szenvedés, azaz amikor tudtam, hogy csak 1-2 nap és kint van, akkor kapott olyan kúrát, hogy Reggel Panadol, este Nurofen, ezt 2 napig csináltuk max.
Most egy éves, a Panadolt Cataflamra fogjuk váltani ebben a menetben, ha szükséges lesz.
AZ orvosi felügyelet folyamatos volt egyébként, a férjem orvos, ő vezényelte a fájdalomcsillapítózást, mert ő ért ehhez.
Hát lehet hogy most meg leszek kövezve, de mi régi praktikát követtünk!
Mi is próbáltuk a Dologelt, a Dentinoxot, de nagyon fogaknál már semmit nem értek!
Ekkor jött a jó öreg házi pálinka! Ujjat belemártani, és vékonyan bekenni az ínyt! A leghatásosabb!
Nálunk a Dentinox semmit nem ért. Ha már nagyon gáz volt a helyzet, Nurofent, vagy Panadolt kapott, ha a Viburcol nem használt.
Az Osanitra mondják még, hogy nagyon jó, komplex hoeopátiás szer. Ezt mi nem próbáltuk, későn találtam rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!