Mi a véleményetek a nátrium-glutamátról (E 621)? Tényleg annyira káros?
Igen káros!!!
Én kidobáltam minden Ízesítőt, fűszert amiben volt és csak olyanokat veszek amiben nincs. Gyereknek végképp nem adnám. Ha eddig adtad hát ez van de mostantól figyelj oda!
A Na-glutamát egy neurotoxin, vagyis idegméreg. Tönkre teszi az agysejteket és többek között az agyalapi mirigy által irányított funkciókat. A következő tüneteket okozhatja: migrénes fejfájás, hányinger, hányás, hasmenés, asztmás rohamok, egyensúlyzavarok, mellkasi fájdalmak, erős szívdobogás, gyerekeknél viselkedési zavarok. Jelentkezhetnek allergiás tünetek is: bőrpír, orrfolyás, kiütések. stb stb.
Nekem van egy barétnőm aki pesten beült a kínaiba és bekajolt és du-n kórházba vitték olyan migrénes görcse lett. A dokik kérdezték mit ivott evett... ők mondták hogy a na-glutamát miatt lehet (a kínai kajákban rengeteg van!!!)
Régen ettem, használtam én is. Mióta teherbe estem először hanyagolom, és a természetes fűszereket használom csak...
Egyébként tényleg elég káros, de igazából felnőtt embernek elenyésző az a mennyiség, amit felhasználuk belőle. Piciknek azért megterhelő.
Mióta terhes lettem, nem használunk vegeta típusú ételízesítőt, félkész vagy műkaját előtte sem. A baba ételét eleinte külön főztem, fűszerr nélkül, 11 hónapos kora óta a mienkből eszik, és magunknak is lájtosabban fűszerezek. Üveges bébiételt egyáltalán nem vettem.
Ha eddig kapott, nyugi, nem lesz baja, de ha lehet, kerüld ezentúl. Sajnos az oviban úgyis fog kapni, de legalább otthon ne kapjon.
Nyugodtan lepontozhattok!!! De ez màr tulzàs....nem kell megenni minden szart,de hogy ennyire nem lehet màr semmit se enni meg a gyereknek se az szerintem butasàg!! Én hasznàlom a delikàtot sőt... eszem zacskós levest is stb. Mégis makk egészséges vagyok és a pici magzatom is!
Nagyanyàink és édesanyàink is felnőttek egészségben,pedig nem figyeltek ennyire oda hogy mit esznek.Megfogtàk a tàbla szalonnàt meg a fehér kenyeret és jót ettek belőle! A gyerek meg ha megkìvànta.... megcsócsàltàk és attàk neki! Mégis felnőtt! Azt gondolom te is kérdező,egészséges ember vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!