Lehet, hogy a kisfiam máris fogzik? Tegnap volt 11 hetes még csak, de már egy hete, tíz napja jobban nyáladzik, nagyon nyomja az öklöcskéjét a szájába, és olyankor mostanában sokszor fájdalmas képet vág.
Most tisztabatetelnel elkapta a kezem, és szinte megkönnyebbülve nyomta a szájába...
Valaki azt mondta, hogy az erősebb nyáladzás az ökle rágása miatt is lehet. Ma én sem voltam jól, meg vagyok kicsit fázva, de rajta nem jelentkeztek ugyanazok a tünetek, viszont tegnap folyt az orra kicsit.
Ami rosszul esik az az, hogy panaszosan nyöszörög, és boldogtalannak tűnik a nap legnagyobb részében, még közvetlenül szopizás és alvás után is, pedig ez nem jellemző rá. Most sírva ébredt :(
Enni rendesen eszik, szerencsere - szopik. :)
Sajnos még fogni nem tud rendesen, így nem tudok neki fogzó játékokat adni, és külföldön élünk, így a magyar homeopátiás, stb. szerekhez sem jutok hozzá... Van valami más, amit tehetek?
Elolvastam a fogzás.hu-t, de saját tapasztalatok érdekelnének, előre is köszi!
Már ennyi idősen elkezdődik, de majd csak 6 hónapos kor körül bukkan elő az első.
Dentinox-N gélt, vagy Panadolt ajánlok, ha nagyon nyűgös.
Köszi, megnézem, hogy itt lehet-e kapni, sokat is aludt ma, most jobb kedvű szerencsére.
Várok még más tapasztalatokat, ötleteket is, köszi!
Nekünk is 3 hósan kezdődött a fogzási fájdalom, 4 hósan bújt ki 2 foga.
Chamomilla vulgaris bejött, középsúlyos esetben dentinox vagy dologél, extrém üvöltésnél nurofen vagy panadol.
Latom a kor az akkor babafuggo, nem tehetek mast, kivarom...
Igyekszem nem adni gyogyszert, amig nem elkerulhetetlen, es akkor veszek ilyeneket, mikor hazalatogatunk, koszi mindenkinek!
Nekem 3 hós a babám és 1 hónapja ő is tömi az öklét a szájába és folyamatosan folyik a nyála. A védőnőnk azt mondta, hogy azért folyik a nyála, mert a szájába töm mindent, most már a textilpelust is. Más játékot még ő sem nagyon akar megfogni, de a pelust imádja. Én is úgy tudom, hogy a fogzás jelei már ilyenkor jelentkezhetnek, de változó, hogy kinek mikor bújik ki az első fogacska. Én nem adok neki semmi gyógyszerfélét. Van, hogy az ujjamat rágja, az jól esik neki :-)
Már vettünk neki borostyán babaláncot, azt mondják, hogy sokat segít a fogzásos időszakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!