Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7hós alvása? Segítség.

7hós alvása? Segítség.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Én már nem is tudom mi az amit ki tudnék próbálni. Azt hiszem megvolt már minden verzió :S

A Kisfiam nyugodt, kiegyensúlyozott gyerek, de éjjel kb. 2-3 hete felébred kb. 4-6 alkalommal.

7hónapos, anyatejes. 1x eszik egy éjjel. A többi alkalommal vagy elmászik az ágy végébe, vagy hanyatt fordul (hason alvós),nem tud visszafordulni és addig nyüsszög amig be nem megyek, visszafordítom és alszik tovább.

Imádom, és felkelek hozzá 100x is ha kell, ha tényleg baja van. De ez így nagyon fárasztó.

Kipróbáltam mindent, nem éhes/szomjas, nincs melege (bár mostanában elég meleg van), megy a párásító.

Nincs még foga, de még nem is mutatja jelét.Tehát ezt is kilőném....

Valami tanács? Köszönöm!

2013. ápr. 29. 21:28
 1/4 anonim ***** válasza:
79%
megertelek, de sajnos ez egy ilyen idoszak. Beindult a mozgasfejlodes, es lehet ez meg rosszabb is lesz. Sajnos ezt tul kell elni. Vagy menni fogsz hozza, vagy atviszed az agyat magadhoz, es akkor nem kell annyit menni.
2013. ápr. 29. 22:17
 2/4 anonim ***** válasza:
7-10 hós korig kb ilyenek a babák. Attól még, hogy nincs foga és jele sem, még belül útban lehet, és az kényelmetlen, feszít. De nem is ez talán a lényeg. Kinyílik a gyerekek értelme, egyre több zajt tudnak kiszűrni a környezetükből, és amíg nem szoknak hozzá ehhez a jelenséghez, zavarhatja/érdekelheti őket, emiatt sokkal éberebben alszanak és könnyebben felébrednek. Ebben a 3 hónapban minél kevesebb zavaró tényző legyen körülöttük, majd kinövik. Ezen kívül a mozgásfejlődés borzasztóan izgalmas dolog. Az én babám ebben a korban kb. szabályosan alvajáró volt, és elaludni is csak úgy tudott, ha lefogtam a kezét lábát, hogy ne kalimpáljon. Ettől végre elernyedt. De persze ha aztán éjszaka félálmában megint elkezdett kalimpálni :), arra felébredt. Szintén akár 5-6szor is éjszaka. kinövi. Aztán egyszer csak végigalussza az éjszakát, mint amikor babakorában elhagyta az északai keléseket. Elég csak egyszer megtörténnie, hogy "rákapjon az ízére", és rájöjjön, hogy aludni nem olyan rossz dolog. Aztán már menni fog. Nekem segített, hogy napközben kiszaladgálhatta magát, elalvás előtt pedig kb egy óra enyhe fény, csendesebb környezet, TV kikapcsolva, stb. így egy kicsit lenyugszik, hogy más is aludni fog, és nem marad ki semmiből, és nem kel fel éjszaka ezt "leellenőrizni". Az anyuka jelenlétét is féltik ilyenkor. Mert már tudják, hogy mennyire fontos, és arra is rájöttek, hogy nem feltétlenül van mindig kéznél. Sok-sok ölelés, közelség kicsit enyhít a félelmeiken. Ezek összességében mind mind az éber alváshoz vezetnek ebben a kb 3 hónapban.
2013. ápr. 30. 00:03
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! akkor ezek szerint ezt túl kell élni. :S

Ma éjjel is felébredt 4x. Hanyatt volt, keserves sírás- csukott szemmel! :) visszafordítottam és aludt tovább.

Csak azt nem értem, ha ébren van forog minden irányban, éjjel miért nem fordul vissza?

2013. ápr. 30. 07:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Mert annyira nincs ébren, félálmában ernyedtek, erőtlenek az izmai. Mint pl. amikor neked éjjel pisilni kell menned, de félálmodban úgy érzed nincs annyi erőd, hogy felkelj, inkább alszol tovább. Ő pl. még csak nem is érti, hogy most miért érzi magát erőtlennek. Majd megszokja. Türelem :). Nem tart olyan soká, mint most tűnik. És új szokásokat is fog felvenni. Nekem pl. soha nem aludt korábban hason, utálta a hason fekvést, azóta pedig mindig hasra fordul :).
2013. ápr. 30. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!