Ha nem minden este fürdetünk, viszont nem is kétnaponta, hanem mikor meleg van és megizzad a babó fürdetjük (akár 3 nap egymásután is) , mikor esős idő van, nem izzad kihagyunk egy napot, az baj?
Szia! Biztos, hogy nem lesz tőle semmi baja, viszont én az esti fürdetés híve vagyok. Ez a nap végét jelzi, egy kicsit megnyugszanak, levezetik a feszültséget egy fincsi fürdővel. Valljuk be, nekem is jól esik :o)Szerintem jó, ha így kialakul egy rendszer, ez megnyugvást ad a babának, egy idő után megtanulja, mi mi után történik, és ez az állandóság ad neki biztonságérzetet.
Boldog babázást! :o)
Az én fiam már hét hónapos, és eddig mindig úgy fürdettem, hogy 2-3 naponta, de amikor most nagyon meleg volt, akkor naponta. Az első héten ordított a fürdésnél, aztán megszokta így is. Szóval baja nem lett tőle semmi, és nagyon szereti a pancsit, megszokta így is. Akár fürdik, akár nem, este nyolckor (vagy újabban fél kilenckor) megkapja a tápiját, aztán alszik. Viszont, mióta kúszik-mászik, lefekvés előtt lemosdatom, de az nem fürdés, csak nálunk kutya van, és a keze-térde csupa szőr. Mondjuk a kezét naponta többször is megmosom.
Szóval szerintem nincs ezzel semmi baj, de amikor már igazán koszolja magát, akkor át kell állni a mindennapos fürdéshez, szóval amikor már játszótereztek, homokoztok, ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!