Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha nem minden este fürdetünk,...

Ha nem minden este fürdetünk, viszont nem is kétnaponta, hanem mikor meleg van és megizzad a babó fürdetjük (akár 3 nap egymásután is) , mikor esős idő van, nem izzad kihagyunk egy napot, az baj?

Figyelt kérdés
Jobb kialakítani egy rendszert, vagy ha így csináljuk sem lesz semmi baj a programmal? Két hónapos a babánk, ha fürdetjük, ha nem este szopi után szépen alszik, szinte reggelig.
2008. jún. 15. 20:34
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia! Biztos, hogy nem lesz tőle semmi baja, viszont én az esti fürdetés híve vagyok. Ez a nap végét jelzi, egy kicsit megnyugszanak, levezetik a feszültséget egy fincsi fürdővel. Valljuk be, nekem is jól esik :o)Szerintem jó, ha így kialakul egy rendszer, ez megnyugvást ad a babának, egy idő után megtanulja, mi mi után történik, és ez az állandóság ad neki biztonságérzetet.

Boldog babázást! :o)

2008. jún. 15. 20:38
 2/8 anonim ***** válasza:
te nem izzadsz meg alvás közben?a baba sem más.testhőmérsékletük is ing.jobb naponta!sztem.én nem birnám kihagyni a frissen lefekvést!
2008. jún. 15. 20:40
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat' Páran itt írták régebb, hogy túl megszokják a babák az esti fürdést és véletlenül ha kimarad, akkor nyugtalanok. Márpedig megeshet bármikor, hogy valamiért nem lesz esti fürdés, ezért dilemmázom, hogy hozzászoktassuk-e a mindenesti fürdéshez a kisbabánkat.
2008. jún. 15. 20:43
 4/8 anonim ***** válasza:
Nálunk 4 és fél hónap alatt egyszer maradt ki, akkor is a babám miatt, mert éjjel 11kor kelt fel a délutáni alvásából:) Nekünk nagyon fontos, tudja, hogy utána szopi és alvás.
2008. jún. 15. 20:53
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem csak akkor marad ki a fürdés,ha ti is úgy akarjátok..ezt nem rossz indulatból mondom,de ha kivéva a baba bealszik,mert az más.De mi mindig úgy alakítjuk az életünket,hogy tisztába legyünk azzal mit kell csinálni.Ha van egy rendszer az mindenkinek jobb és ha tudjuk,hogy ezt nem tudjuk tartani akkor nem megyünk olyan helyre vagy hamarabb elindulunk.Sztem a babának is ugyan olyan fontos a konfortérzet mint nekünk.Ő is leizzad,plána ha husis is akkor meg rendesen be is gyulladhat a kis ráncainál,ha nem fürdetjük minden nap.Láttam már ilyet az egyik ismrősömnél...nem fürdette minden nap-pedig ősz volt nem is nyár,a baba hónaalja úgy kipált,hogy már majdnem vérzett...na utánna ő sem játszott ezzel már,majdnem sírtam mikor hallottam a kicsit ,hogy sír mert fáj neki a törlés..szval én a mindennapi fürdés híve vagyok
2008. jún. 15. 21:00
 6/8 anonim ***** válasza:
33%

Az én fiam már hét hónapos, és eddig mindig úgy fürdettem, hogy 2-3 naponta, de amikor most nagyon meleg volt, akkor naponta. Az első héten ordított a fürdésnél, aztán megszokta így is. Szóval baja nem lett tőle semmi, és nagyon szereti a pancsit, megszokta így is. Akár fürdik, akár nem, este nyolckor (vagy újabban fél kilenckor) megkapja a tápiját, aztán alszik. Viszont, mióta kúszik-mászik, lefekvés előtt lemosdatom, de az nem fürdés, csak nálunk kutya van, és a keze-térde csupa szőr. Mondjuk a kezét naponta többször is megmosom.

Szóval szerintem nincs ezzel semmi baj, de amikor már igazán koszolja magát, akkor át kell állni a mindennapos fürdéshez, szóval amikor már játszótereztek, homokoztok, ilyesmi.

2008. jún. 15. 21:07
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia! A rendszer, az állandóság kell a babának, mint már írtam (első). De azzal, ha egyszer kimarad, semmi gond nincsen. Nálunk a nagy 3 éves. Tán ha 4-5-ször alakult úgy, hogy kimaradt a pancsi (elzárták a vizet, vagy mire hazaértünk nagyon álmos volt). Mondjuk én eleve úgy élek, és úgy alakítom az életünket, hogy a délutáni alvás sose maradjon ki, és este is hazaérünk mindig időben. Nincs olyan esemény, ami fontosabb lenne náluk. Én pl azt sem szeretem, ha ott alszik el a gyerek, ahol éppen van. Aludjon az ágyában. De ha egyszer úgy adódik, hogy teszemazt elalszik a kocsiban, hát azért az nem annyira kavar be. De ha nincs egy megszokás, az nem hiszem hogy túl jó. De továbbra is azt gondolom, hogy baja nem lesz. Max nem lesz kiegyensúlyozott kisgyerek belőle.
2008. jún. 15. 21:08
 8/8 anonim ***** válasza:
Szia!Én a mindennapi fürdés híve vagyok, bár mostanában úgy tartják a szakemberek, hogy nem muszáj.De én sem bírnám ki.Ha valamiért későn érünk haza, és bealszanak a gyerkőceim (két és fél, és fél évesek)akkor reegel lefürdetem Őket, mindig arra gondolok nekem milyen rossz lenne.De ez csak az én véleményem.
2008. jún. 15. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!