Ha a baba már kinőtte a 0-13 kg-os hordozót, milyen autósülést javasoltok venni? Melyik a jobb és miért, a 9-18,9-25 vagy 9-36 kg-os? Tapasztalatokat írjatok kérlek!
Elsővel egyetértek.
Mi voltunk olyan buták, hogy 9-18-ast vettünk, de hamar kivégeztük, és a nagynevű minőségi márka semmivel sem jobb, mint az a 24.00 Ft-os Pierre Cardin (9-25 kg), amit a sógornőmék vettek. Az is dönthető, mert egy 10-12 kg-os 1-2 éves még azért gyakran elalszik autózás közben.
Egyébként mennyi idős a gyerkőc, tud-e már stabilan ülni?
Már csak azért, mert amikor a lányom kinőtte a hordozót, hiába volt 9 kg, még nem tudott stabilan ülni. Ez pedig feltétel olyan üléseknél, ami menetirány szerint köthetőek be. Ezek a kategóriák pedig mind ilyenek...általában...
Mi egyébként 0-18 kg-os ülést vettünk (Concord Ultimax), mert azt mindkét irányba beköthető, dönthető és még azért ez is sokáig jó lesz, pedig már 81 cm és 13 kg a lánykánk, de nagyon kényelmes, tágas, és még a háttámlát további 2 fokozattal lehet még így is emelni, pedig ilyenkor egy éves kor után kicsit le szokott lassulni a növekedés. Ezeket is 3 éves korig írják egyébként. Bár az olcsóbb kategóriájúak között hallottam már olyat, hogy szűkek, és gyorsabban kinőtték, szóval szét kell nézni.
Mi azért is döntöttünk emellett a kategória mellett, mert mint írtam még háttal is beköthetőek, és ez a legbiztonságosabb! Külföldön akár 4-5 éves korig is háttal utaznak a gyerekek, mert fényévekkel biztonságosabb, úgyhogy még jó sokáig mi is így tervezzük!
Ennek előnyeiről itt is olvashatsz egyébként:
Úgyhogy én még a hordozó után a 0-18 kg-os szavazok, mindezt mondom úgy, hogy már 13 hónapos a lányom, és látom, hogy még sokáig jó is lesz az ülésünk, és kényelmes!
A következő dolgoktól függ:
- Mekkora a baba?
- Tud-e már stabilan ülni?
- Van-e Isofix az autóban?
- Mennyit szánsz rá?
Amúgy én személy szerint a 9-25-ös üléseket nem preferálom, akkor már sokkal inkább egy 9-36-os.
Sziasztok, nagyon köszönöm, hogy ennyien ilyen gyorsan és részletesen válaszoltatok.
Igen, tényleg kellenek a paraméterek: 9 kg, 77 cm és már ül stabilan 2 hónapja (kúszik,mászik,áll, segítséggel jár), szóval ülni nagyon stabilan tud. És szinte alig alszik útközben, inkább játszik. Én is inkább a 9-25-ös felé hajlok, de azért gondoltam, hátha meg tudtok győzni az ellenkezőjéről.
Uh bocsi, :)
9 hónapos, van isofix és középárkategóriásat szeretnénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!