El lehetne így tartani két gyermeket?
Hát van olyan, hogy az élet felülírja az előre eltervezett dolgokat. Ehhez fel kell nőni, elfogadni, mindannyiótok érdekében!
Szerintem óriási feleleőtlenség lenne ilyen körülmények közé második gyereket vállalni!
"Emiatt ne legyen testvére a kislányomnak? "
Sajnálom, h így alakult, de nem tehettek mást: ha azt akarjátok, h a meglévő kis családotok megéljen, ne szenvedjen hiányt, akkor le kell mondani a 2. babáról.
Vagy esetleg ha te elmennél dolgozni és mondjuk 2-3 évig mindketten tudnátok keresni, ezerrel tartalékolni, akkor te kaphatnál gyed-et. Bár nem tudom, hol élsz és milyenek a lehetőségeid.
Mi öten vagyunk testvérek. Kicsi gyerekként semmi hátrányát nem éreztem, sőt, de 14 éves voltam, amikor édesapám elvesztette a munkáját, sokáig nem talált, majd nem is keresett.
Nagyon megkínlódtam lelkileg, fizikailag, hogy nincs pénzünk. Nemhogy új, divatos ruhára nem tellett, gyakran hetekig vártam egy új cipőre, bár a régi már rég beázott a lyukas talpa miatt. Sokszor voltunk úgy otthon betegen, hogy nem tudta anyu kiváltani a gyógyszert, mert nincs miből.
16 éves koromtól dolgoztam az iskola mellett, ha kellett valami, magamnak vettem. Ezt úgy értsd, hogy egy bugyit sem vettek nekem, mert a rezsi és az étel és az iskoláztatás elvitte a pénzt.
Felnőttem, nem lett semmi bajom. De ezeket az éveket nem felejtem.
Úgy vállaltunk gyereket, hogy biztonsággal fel tudjam nevelni, bármi is jön. Nem vállaltam be kis korkülönbséggel őket, mert az első még albérletbe érkezett, oda nem szerettünk volna kettőt. (mondjuk nekem tetszik így a 4,5 év különbség)
Most viszonylag jól élünk, nekem két diplomám van, a férjem most, munka és gyerekek mellett végzi a mesterképzést az egyetemen, mindkettőnknek aránylag biztos munkahelye van (én GYED-en vagyok most), van bizonyos megtakarításunk, de nem merjük bevállalni a harmadikat, hiába szeretnénk. Még három-négy évet várhatunk, utána sajnos elég idős leszek már a gyerekvállaláshoz.
Persze nem vagyunk egyformák, nem kell úgy érezni/csinálni a dolgokat, ahogyan mi. Ezt nektek kell eldönteni.
"Azt viszont nem szeretném, hogy anyuék tartanak el minket örökre, így is rengeteget segít!"
Magyarul jelenleg egy gyereket sem tudtok eltartani. Akkor miért is kérdés, hogy el lehet-e tartani így 2 gyereket? Nyilván nem kerül kevesebbe 2 gyerek, mint 1.
Te is tudod a választ: nem lehetne eltartani, hiszen egyet sem tudtok.
Keress bölcsit és munkát, akkor fogsz kapni gyed-et, így hamarabb tudtok függetlenedni és jöhet a következő baba.
Miért ragaszkodsz ennyire a kis korkülönbséghez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!