Újszülött fiú kisbabára milyen pelenkát vegyek? Melyik vált be nektek?
Attól függ mekkora lesz :)
A fiam 3800gr.al született, neki 2 csomag 1-es méretű pelust használtunk el. Azt hiszem 1 csomag 64db. (ebben nem vagyok biztos) Plusz amit a kórházban kaptunk, minden nap 3db.
Én Pampers-t használtam, de a sárga csomagolásút, nem a Sleep&Play-t , mert az semmit nem ér :)
Nekem sokat pisil a kisfiam, ezért ki kellette tapasztalnom melyik az a pelus amelyik a legszárazabban tarja a popsiját még ennyi pisi után is.
Pampers, Libero-t használtam, igazából annyira nem voltam elájulva tőlük. Ráadásul engem zavar a Pampers pelusokban hogy olyan műanyag (szóval büdös) szaga van ott a belső részén. Egyedül a Pampers Premium Care-nek nincs ( ez a hófehér zacskós)
Nekem a Huggies vált be.
Nyugodtan megveheted bármelyik márkában a 3-6 kg-os méretűt. Azt tudjátok használni akkor is esetleg 2,5 kg-os babád lesz.
Pl. az én fiam 5 kg, de lassan kicsinek találom rá ezt a méretű pelust.
Én pl. minden etetés előtt tisztába teszem a fiamat, független attól hogy van-e épp akkor kakis pelusa vagy sem. Ha evés közben bekakil akkor rögtön tisztába teszem. Tehát gyors fejszámolás: napi 5-ször eszik a drágám, így napi 5-6-7 pelus elfogy nálunk. Ha a napi 7-el számolok akkor 1 hét alatt elfogy 49 db pelenka.
De amikor hazahoztam a kórházból még napi 8-szor evett tehát a napi minimum 8 peluscsere megvolt. De rendszerint a tiszta száraz pelusba szeretett evés közben bekakilni így evés után rögtön újabb peluscsere kellett. Ráadásul szinte minden etetésnél így jártam vele, vagy minden 2.-nál. Úgyhogy akkor több fogyott.
Köszönöm a válaszokat. Pont néztem is, hogy van olyan pl a Pampers-nél, hogy 2-5kg ig, meg olyan is h 3-5-ig.. ezen gondolkoztam, h pl ha megveszek 2csomaggal a 3-5kg-ból, és születik vagy 2600g-al; akkor nem lesz-e túl nagy neki, nem folyik e majd ki a pisi-kaki. De ha szinte nincs is különbség, akkor inkább 3kg-tól veszek neki, és én is ugy gondolom, hogy 2x64 vagy 72 db- nál nem kell több. Addigra úgy is menni kell majd le, mire elfogy.
Köszönöm a válaszokat :) Akinek van még tapasztalat, szivesen olvasom :)
Mi Huggiest vettünk 1 csomaggal, meg kaptunk egy tescosat(színeset) egyik sem volt rossz. A huggiest azért szerettem,mert a köldökcsonknak ki volt vágva a helye. Pamperst a kórházban adtak rá, az nagyon jó volt(mi családi szobában voltunk, és kaptunk egy pár darabot a cég ajándékaként...). 2 csomag elég. Amúgy a rossmann saját márkás 2-es pelus simán jó lesz.
Könnyű szülést!
3-as vagyok!
A lepontozóktól szeretnék értelmes választ kapni, hogy mi nem tetszik nekik a hozzászólásomban?
Az, hogy sűrűn cserélem a fiam pelenkáját?
Hát sajnálom, de én akkor is így csinálom. 6 hétig voltam vele a koraosztályon, ott is ugyanígy csinálják a peluscserét. Ha ott az orvosok és a nővérek is ezt tartják higiénikusnak és elfogadottnak akkor még szép hogy én is.
Ennyi. Köszi a lepontozást előre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!