Mi lesz azután, ha egy gyermek nem indul el 1,5 éves korára sem és önállóan megállni sem tud?
Figyelt kérdés
Küldik valahová?Valamilyen tornára?Vagy mi van ilyenkor?2013. ápr. 26. 16:33
11/15 anonim válasza:
Szia! Az én fiam nem korababa, viszont csupán 1 nappal idősebb a tiédnél. Csak úgy jár, ha az egyik kezével foghatja a kezünket. Kérj beutalót neurológushoz, konduktorhoz. Mi most voltunk a neurológián, kaptunk beutalót ortopédiára is. A neurológus véleménye alapján kicsit éretlen, fejlesztésre javasolt. Konduktor még nem látta. Szóval gyógytorna, korai fejlesztés, és behozza a lemaradást.
12/15 anonim válasza:
Szerintem mihamarabb vidd Dévényeshez, az a leghasznosabb a összes javasolt közül.
13/15 anonim válasza:
1 vagyok. A Dévényért szerintem mindenképpen fizetni kell de lehet, hogy van más torna alternatíva is. Sőt biztos van csak most mindenki a Dévényt isteníti gondolom nem ok nélkül... Különben az enyém 15hós múlt, időre született sőt 1 hetet még bent is maradt, úgy kellett kilakoltatni szegényt és igazán épp tegnap érzett rá a járás ízére. :) 2-3 hete tette meg az első lépéseket de tegnap óta van az, hogy inkább járni akar mint mászni.
14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!
2013. ápr. 27. 20:33
15/15 anonim válasza:
Szia! Az én kisfiam 1 évesen már önállóan állt, viszont menni nem akart. Másfél évesen vittük is vizsgálatra, mindenhol rendben találták, időre született amúgy. Gyógytornára küldték ( a csajnak annyi volt a gyógytorna, hogy elépakolt játékokat aztán rikácsolt, hogy "gyere érte"), pár alkalom után abbahagytuk, nem láttam értelmét. Aztán mikor el akartam vinni Dévényeshez, egyszercsak elkezdett szaladni!!! Akkor volt 20 hónapos! Az a helyzet, hogy sokan elfelejtik, hogy nem minden baba fejlődik lóugrásnyi ütemben, hatalmas szórások vannak. Én is kaptam már meg, hogy "hülye" a gyerekem. Holott ő csak tökélyre fejlesztette a mászást, neki jó volt úgy szép lassan megérve a járásra ( minden más mozgást időre csinált). Az a lényeg, hogy most vizsgáltassátok ki, ha mindent rendben találnak várjatok türelmesen ( rásegítő torna nem árt persze), ha meg van valami akkoris fejlesztéssel el lehet érni a célt. Ne foglalkozz azzal, hogy xy-nak már 10 hósan szaladt ... Ebbe csak lelkileg belebetegszel, tapasztalat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!