Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi lesz azután, ha egy gyermek...

Mi lesz azután, ha egy gyermek nem indul el 1,5 éves korára sem és önállóan megállni sem tud?

Figyelt kérdés
Küldik valahová?Valamilyen tornára?Vagy mi van ilyenkor?
2013. ápr. 26. 16:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Szia! Az én fiam nem korababa, viszont csupán 1 nappal idősebb a tiédnél. Csak úgy jár, ha az egyik kezével foghatja a kezünket. Kérj beutalót neurológushoz, konduktorhoz. Mi most voltunk a neurológián, kaptunk beutalót ortopédiára is. A neurológus véleménye alapján kicsit éretlen, fejlesztésre javasolt. Konduktor még nem látta. Szóval gyógytorna, korai fejlesztés, és behozza a lemaradást.
2013. ápr. 26. 20:35
 12/15 anonim ***** válasza:
Szerintem mihamarabb vidd Dévényeshez, az a leghasznosabb a összes javasolt közül.
2013. ápr. 26. 21:05
 13/15 anonim ***** válasza:
1 vagyok. A Dévényért szerintem mindenképpen fizetni kell de lehet, hogy van más torna alternatíva is. Sőt biztos van csak most mindenki a Dévényt isteníti gondolom nem ok nélkül... Különben az enyém 15hós múlt, időre született sőt 1 hetet még bent is maradt, úgy kellett kilakoltatni szegényt és igazán épp tegnap érzett rá a járás ízére. :) 2-3 hete tette meg az első lépéseket de tegnap óta van az, hogy inkább járni akar mint mászni.
2013. ápr. 27. 11:22
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!
2013. ápr. 27. 20:33
 15/15 anonim ***** válasza:
Szia! Az én kisfiam 1 évesen már önállóan állt, viszont menni nem akart. Másfél évesen vittük is vizsgálatra, mindenhol rendben találták, időre született amúgy. Gyógytornára küldték ( a csajnak annyi volt a gyógytorna, hogy elépakolt játékokat aztán rikácsolt, hogy "gyere érte"), pár alkalom után abbahagytuk, nem láttam értelmét. Aztán mikor el akartam vinni Dévényeshez, egyszercsak elkezdett szaladni!!! Akkor volt 20 hónapos! Az a helyzet, hogy sokan elfelejtik, hogy nem minden baba fejlődik lóugrásnyi ütemben, hatalmas szórások vannak. Én is kaptam már meg, hogy "hülye" a gyerekem. Holott ő csak tökélyre fejlesztette a mászást, neki jó volt úgy szép lassan megérve a járásra ( minden más mozgást időre csinált). Az a lényeg, hogy most vizsgáltassátok ki, ha mindent rendben találnak várjatok türelmesen ( rásegítő torna nem árt persze), ha meg van valami akkoris fejlesztéssel el lehet érni a célt. Ne foglalkozz azzal, hogy xy-nak már 10 hósan szaladt ... Ebbe csak lelkileg belebetegszel, tapasztalat!
2014. márc. 20. 06:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!