Iker kislányoknak az Anna, Júlia nevek tényleg "öregesek"?
Ikreket várok, minden bizonnyal kislányok lesznek mindketten. Nekem régóta tetszik az Anna és a Júlia név, és szerintem a vezetéknevünkhöz is illenek (Bernáth). A férjemnek is tetszik mindkét név.
A rokonságból, meg egyéb ismerősöktől viszont többször is megkaptam, hogy ezek manapság "öreges", "ódivatú" nevek, és kislányokhoz mennyire nem illenek. Ők inkább valami becézett formát, vagy modernebb nevet javasolnának. Tudom, nekünk kell dönteni, de kicsit rosszul esik, hogy többen leszólták a neveket. Szerintem ezek pont olyan nevek, amik kiskorukban is aranyosak (becézni is lehet őket), de felnőttként is szépek.
Nektek mi a véleményetek?
Tavaly az Anna a 2, , a Júlia a 48. legtöbbször adott női név volt. Biztos a tavaly születettek is mind "öregek" :)
Itt a tavalyi lista:
Szerintem nagyon szép nevek!
A becézett nevekkel ne foglalkozz, ez a 2 név felnőtt korukban is viselhető lesz. Egy gyerek felnő és 30 évesen már lehet nem szeretné, ha Lili, vagy Napsugár a neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!