Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Iker kislányoknak az Anna,...

Iker kislányoknak az Anna, Júlia nevek tényleg "öregesek"?

Figyelt kérdés

Ikreket várok, minden bizonnyal kislányok lesznek mindketten. Nekem régóta tetszik az Anna és a Júlia név, és szerintem a vezetéknevünkhöz is illenek (Bernáth). A férjemnek is tetszik mindkét név.

A rokonságból, meg egyéb ismerősöktől viszont többször is megkaptam, hogy ezek manapság "öreges", "ódivatú" nevek, és kislányokhoz mennyire nem illenek. Ők inkább valami becézett formát, vagy modernebb nevet javasolnának. Tudom, nekünk kell dönteni, de kicsit rosszul esik, hogy többen leszólták a neveket. Szerintem ezek pont olyan nevek, amik kiskorukban is aranyosak (becézni is lehet őket), de felnőttként is szépek.

Nektek mi a véleményetek?

2013. ápr. 25. 23:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Tavaly az Anna a 2, , a Júlia a 48. legtöbbször adott női név volt. Biztos a tavaly születettek is mind "öregek" :)

Itt a tavalyi lista:

[link]

2013. ápr. 26. 07:20
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Mindkét név nagyon szép! Olyan név nincs, ami a rokonságban mindenkinek tetszeni fog. Ne foglalkozz mások véleményével, csak a párod számít ebben a kérdésben. Mindenki más majd megszokja a nevüket, ha babához tudja kötni. Minden ilyen beszólás csak addig tart. Aztán majd lesz más. Ha jobbra teszel valamit, akkor mindig lesz vlaaki, aki szerint balra _kell_, ha valami zöld, akkor miért nem sárga, stb. Az emberek imádnak beleszólni mások életébe. De boldog csak akkor lezsel, ha úgy éled az életed, ahogy neked jó. Szép nevek, mindkettőtöknek tetszik, nem is kérdés :)
2013. ápr. 26. 08:27
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Az Anna egy nagyon szép és nem mellesleg mindig is divatos név volt. Nekem a Júlia nem tetszik, de ha nektek igen, ne foglalkozz már másokkal.:)
2013. ápr. 26. 09:28
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon szép nevek!

A becézett nevekkel ne foglalkozz, ez a 2 név felnőtt korukban is viselhető lesz. Egy gyerek felnő és 30 évesen már lehet nem szeretné, ha Lili, vagy Napsugár a neve.

2013. ápr. 26. 10:22
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Szép nevek!
2013. ápr. 26. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!