Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Iker kislányoknak az Anna,...

Iker kislányoknak az Anna, Júlia nevek tényleg "öregesek"?

Figyelt kérdés

Ikreket várok, minden bizonnyal kislányok lesznek mindketten. Nekem régóta tetszik az Anna és a Júlia név, és szerintem a vezetéknevünkhöz is illenek (Bernáth). A férjemnek is tetszik mindkét név.

A rokonságból, meg egyéb ismerősöktől viszont többször is megkaptam, hogy ezek manapság "öreges", "ódivatú" nevek, és kislányokhoz mennyire nem illenek. Ők inkább valami becézett formát, vagy modernebb nevet javasolnának. Tudom, nekünk kell dönteni, de kicsit rosszul esik, hogy többen leszólták a neveket. Szerintem ezek pont olyan nevek, amik kiskorukban is aranyosak (becézni is lehet őket), de felnőttként is szépek.

Nektek mi a véleményetek?

2013. ápr. 25. 23:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
91%

Az Anna az egyik legfelkapottabb nevek egyike. Tavaly azt hiszem 1. vagy 2. volt a legnépszerűbb nevek listáján...

A Júlia egy szép név!

Ja, és NE foglalkozz másokkal!!! Azt adjátok, ami nektek tetszik! :)

2013. ápr. 25. 23:05
 2/15 anonim ***** válasza:
91%
Szép nevek. :) Olyan nőies mindkettő.
2013. ápr. 25. 23:05
 3/15 anonim ***** válasza:
88%
Nem öregesek szerintem.
2013. ápr. 25. 23:08
 4/15 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem mindkettő örök név. Nekem tetszenek.

Egy Sára anyukája:)

2013. ápr. 25. 23:09
 5/15 anonim ***** válasza:
89%

Nekem az a véleményem, hogy nagyon szép nevek. Egyébként én is Júlia vagyok :) és ikreket várok, de még nem tudom a nemüket. Júliát én azért nem fogok adni, mert nem szeretném a saját nevünket adni a gyerekeknek.

Viszont én abszolút veletek értek egyet és nem a rokonsággal/ismerősökkel, mert én is pl. Évát adtam a kislányomnak, mert pont a jelenleg divatos becézgetős nevek egyáltalán nem tetszenek, éppen attól jó a régi idők neveit adni, mert manapság ezeket nem adják. Mi már tavaly óta sokat járunk játszótérre, és bizony rengeteg ugyanolyan divatos nevet hallani, meg olyanokat is amire az ember visszakérdez, hogy tessék? mert még életedben nem hallottad...olyannyira különleges. A minap is hallottam egy kisfiú nevet, olyan volt mintha valami település neve lenne, a becézős nevekkel meg az a bajom, hogy komolytalanok, mi lesz azzal a gyerekkel egyszer ha komolyabb munkája lesz, akkor is majd ezen az egyébként becenéven fogja mindenki szólítani? A komolyabb nevekben pont az a jó szerintem, hogy lehet őket becézni is, sokféleképpen.

Egyébként meg ti döntitek el, ha tetszik a családnak, ha nem :)

2013. ápr. 25. 23:11
 6/15 anonim ***** válasza:
88%
Az Annát amúgy tényleg sokat adják, de mindig is nagyon felkapott név volt, hiszen nagyon szép név, és úgy látszik nem is megy ki a divatból soha. DE 100szor inkább Anna, mint a becézett verziói! Az Annát is becézhetitek, Ancsi, Panni, Panka, Manyi, stb, de ha vki eleve Pankát ad a gyereknek, abból már nem lesz Anna...
2013. ápr. 25. 23:14
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az Anna tetszik, de a Júlia az tényleg régies. Beceneve meg Julis, a 86 éves nagynénémet hívják így, és ő jut róla eszembe. Szerintem az ő korosztályukban sokkal népszerűbb volt a Júlianna név, és ezért sok ilyen nevű öregasszony van most, ezért hat öregesnek.
2013. ápr. 25. 23:18
 8/15 anonim ***** válasza:
88%
Egyrészről szép nevek, másrészről ne foglalkozzatok mással! :) A mi fiúnk névválasztásán sem volt az elején sztem mindenki oda, de nekünk tetszett, és nem bántuk meg, azóta még jobban tetszik a neve :) Én pl nem vagyok annyira oda a túl modern nevekért.
2013. ápr. 25. 23:19
 9/15 anonim ***** válasza:
88%
Nekem csak az Anna teszik! Anyukámat is így hívják :)!
2013. ápr. 26. 00:25
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon szép név mindkettő. Jó döntést hoztatok, ha a férjednek is tetszik, akkor ne foglalkozzatok a rokonokkal, ismerősökkel... Egyébként mi is ikreket várunk, de még nem tudjuk a nemüket. Az egyik lánynevünk nekünk is az Anna.

Boldog babavárást!

2013. ápr. 26. 07:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!