Megszökött az oviból két kiscsoportos gyerek Battonyán. Elég jó figyelhettek nem?
én gyerekem télen próbált szökni. az óvónő észrevette, utánarohant! elmondták délután. majd megkerestem az óvodavezetőt és felajánlottam, hogy a férjem ingyen megszereli a kaput!
nem fogadták el... jó az úgy, hogy nem lehet zárni!szeptemberben már más oviba fog járni, részben emiatt, én nem vagyok nyugodt, bár azóta ha kint vannak, egyik óvónő szeme rajta, de most legyünk őszinték, a többi gyerek is nekiindulhat, nem?
tavaly egy kislány ment haza, nem is értem miért nem javíthatjuk meg a kaput, hogy be lehessen zárni.
na mindegy!
ha nem vették volna észre, már nem járna oda. nem azt mondom, hogy az óvónő felelőssége, de az óvodáé igen!
olyan feltételeket kell teremteni, hogy ez ne fordulhasson elő. nem is a gyerekekre kell igazán figyelni minden percben, hanem ezekre a kis dolgokra, hogy nincs semmi olyan az oviban ami balesetveszélyes, kapu be van-e zárva, stb...
Tisztelt Ovónők és pedagógusok.
Önök nem lennének kiakadva, ha az Ön gyerekük megszökne az oviból vagy a suliból? Nem arról van szó, hogy az ovonéniket szidjuk, de valljuk be, az ilyen esetek azért elég durvák. Igenis felelőséggel tartozik az intézmény a gyerekekért, és meg kell Önöknek is teremteni ezeket a feltételeket, hogy Önök is nyugodtan végezhessék a munkájukat- pl zárható kapuk, normális kerítés.
És azzal jönni, hogy minek járatjuk az oviba a gyerekinket... főleg aki otthon van gyesen. Ezzel sem kellene példálozni, nyilván Önök is anyukák- tudják, hogy hogy működnek a dolgok.
ÉS oda vissza lehet szidni a szülőket, hogy hogy nevelik a gyerekeket- az ovonőket, hogy ilyenek-meg olyanok- csak ennek mi értelme van?
Én személy szerint elhiszem, hogy borzasztó nagy feladat egy nap ennyi gyerekre felügyelni, de a padagógus szakmát Önök választották. És bár otthon a szülők is nevelik a gyerekeiket- magamból indulok ki- mert én nagyon nagyon sokat mondom a gyerekeimnek hogy hogy közlekedünk, hogy viselkedünk stb.- de nyilván nem tudnak mindig minden helyzetben JÓL viselkedni, mivel kicsik. És az ovoda is nevelő intézmény, nem csak gyerekmegörző, tudomásom szerint- szóval Önöknek is nagy felelősségük van a gyerekek nevelésében!
Minden tiszteltem az Önöké!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!