Totyogónak kell bentre szandál vagy cipő?
Nem hideg a padló. Kb. egyenlő arányban van szőnyeg és járólap.
Azt is leírnátok, hogy miért kell vagy nem kell?
Köszönöm szépen!
Nem kell, max. zokni.
Nem tudom tudományosan megmagyarázni, de ortopédiai fejlődése szempontjából fontos, hogy mezítláb járjon.
Teljesen jó a puha talpú kintre a kertbe. Aszfaltra, járdára viszont olyan kell, ami vastagabb, hajlékonyabb talpú. Bentre nem kell semmi.
Miért tartsa a bokáját? Tartja magának. Akkor mezit lábazni sem lehet a kertben pl.? Az sem tartja a bokát.
A legjobb egy lábnak (a tiednek is), ha mezítláb vagy.
Amíg olyan helyen van, hogy nem sérti fel a lábát a gyerek kövel, üveggel stb... addig zokin vagy talán a legjobb a gumitalpu zokni, vagy kintre a börtutyik. Ezek hajlanak együtt a gyerek lábával.
Majd késöbb amikor aszfalton rendesen jár már és sérülhet a lába kell cipö (vagy szandi). Olyat kell választani aminek a talpa egy kézzel könnyen hajlítható, össze nyomható. Amikor bele teszed a gyereket érezni fogod, hogy ahogy lép egyet a cipö és vele hajlik, nem talitalppal lép, hanem a cipö behajlik ahol kell.
Sajnos minél drágább egy cipö annál jobb minöségü.
Köszönöm a válaszokat!
Az eddig is egyértelmű volt, hogy kint - tiszta terepen persze :) - legyen mezítláb, hogy tanuljon a talpacskája is, csak bent az egyenes terep volt kérdéses, mert úgy kapaszkodik szegény a járólapon a kis lábujjaival, mintha görcsben lennének szegénynek.
Valahol olvastam a csúszásgátlós zokniról, hogy az sem a legjobb választás.
Ti mit gondoltok róla?
Ez egy annyira érdekes kérdés, és szerintem megoszlanak a vélemények. Én is úgy tudtam, hogy az a legjobb, ha mezítláb van a gyerek. Két hete voltunk a 15 hónapos lányommal ortopéd orvosnál, és ő azt javasolta, hogy bent is legyen cipő a lábán. Azt mondta, hogy ha kint, egyenetlen talajon tud mezítláb menni, az e legjobb. De bentre, ahol mesterségesen sima a talaj, legyen rajta cipő. Nem tesz jót a boltozat kialakulása szempontjából a sima felületen való mezítlábas járás.
Nagyon meg voltam lepődve, de azóta több szakembertől is ezt olvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!