Első cipő egyéves babának! Ti mit javasoltok? Lakásba szandi vagy szobacipő?
Siesta, Elefanten. Ezek jók. Kínai kerülendő. Volt hogy olcsóbbat vettem (Punto, Asso) azok is jók.
Bentre szandit használunk.
Max. 1 számmal lehet nagyobbat venni.
Mi Superfit cipőt vettünk kezdetektől a lányunknak. Igaz, itt lakunk jelenleg Martfű mellett, ahol töredék áron lehet beszerezni ilyen márkájú cipőket/szandálokat/etc.
Ugyanis ezek esztétikai hibásak, amik meg sem látszanak rajtuk.
Nekem nagyon tetszik ez a márka, szerintem nagyon is tökéletes kis cipő. Bár, ahány ember, annyi vélemény!
Én is sokat tűnődtem ezen a kérdésen. Nem csak azért választottam, mert "olcsó" megoldás, hanem azért is, mert egy piacvezető márka és megbízható!
Nyáron kezdett el járni a lányunk, de lakásban nem adtunk rá semmit. "Mezítláb" ment, utcán pedig szandálba. Esősebb, hidegebb napokra pedig egy zárt cipőt vettünk.
Most télre vettünk neki egy benti mamusz cipőt, mert elég hideg a fsz-n a padló.
A védőnőnk pedig azt mondta, hogy az orvosok ebben sem értenek egyet. Ugyanis a legjobb a láb kialakulásának, ha mezítláb jár a gyermek, de ezzel egyidejűleg a bokát is meg kell "tartani".
Nekünk azt javasolta, hogy utcán cipőben/szandálban legyen (játszótéren is!) és lakásban pedig amikor csak lehet mezítláb.
Lemigo - olcso (kb.2500Ft-3000Ft), lengyel termék, de bentre évek őta használjuk. Ha nem akarsz drágát, ez is megteszi.
Nem kell a cipő kérdést túldimenzionálni. :)
en is cipoparti vagyok, es orvost is kerdeztem: o azt tanacsolta, hogy bentre olyan legyen aminek a talpaban van emeles a ludtalp ellen. Kint lehet olyat amiben nincs, mert ott gorbe a talaj, es ez az egyenetlenseg jo a labnak.
Bentre en nem vennek cipot, inkabb papucsot, vagy szandalt. Lanyomnak nyitott orru papucsa van, minosegi, megis estere beizzad a laba. Viszont ha huzza a labat, az ujjai vedelme erdekeben jobb a zartorru.
Akkor jo a cipo, ha felveszi, akkor a te mutatoujjad ferjen be a sarka moge, kb. 1cm. De hogy meddig lesz jo, az mar mas kerdes: lanyomnak augusztusban vettem 17-est, november elejen meg jo volt, most meg 19-es laba van. Viszont nagyot sem lehet venni, mert akkor nem megfeleloen tartja a labat.
Ami a Deichmant illeti en nem talaltam ott olyan cipot, ami az en igenyeimnek megfelelt volna, foleg mivel azokban a cipokben nincs megemelve a ludtalp resze
A lányom első cipője Siesta First Step volt, a következő Superfit. Mindkettőt tudom ajánlani.
Bentre én sosem adtam rá cipőt, szandit, csak "tappancsos" zoknit. Ha hideg volt, akkor egy vékonyat, arra pedig egy vastagabbat.
Lábbelinél a lényeg, hogy fogja a bokáját, és hajlékony legyen a talpa. Úgyhogy ha a lakásban is szeretnél ráadni valamit a zoknin kívül, akkor én szandit vennék.
Mezítláb járásról a következőt hallottam:
A gyereknek a legjobb mezítláb, de nem a szőnyegen és nem a padlón, hanem füvön, homokon, szóval olyan természetes és egyenletlen felszínen, ami megfelelően tornáztatja a talp - még fejletlen - izmait. Mivel ilyen felszín nincs otthonunka ezért muszáj megtámasztani a kicsi talpát hogy boltozatossá fejlődjön, azaz ne legyen lúdtalpas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!