Ez normális, vagy én nem vagyok normális?
A fiam 2 hete múlt 6 hónapos. Nem sokat mozog, de azt tevékenyen, akkor forgolódik (valahogy), ha én nem vagyok a szobában és a szőnyegen játszik, mert keres engem és így körbe, ill.véletlenül megfordul. Viszont a pelenkázón olyan érdekes nem neki való dolgok vannak, hogy ott mint a ringlispír pörög -ezért nem aggódom, most többet van a szőnyegen, de ki kell mennem a szobából, mert csak akkor mozgolódik. Persze nem azt jelenti, hogy egész nap egyedül van - ezek kb.10 perceket jelentenek. Nem kövér baba, de jó súlyban van, 6 hósan volt 8,15 kg.
A videókat azok a szülők teszik fel, akik nagyon büszkék a mozgékony gyermekükre, lehet hogy a Te babád 11 hósan mondatokat fog mondani :-) Ne aggódj, beszélj a védőnővel.
Akkor ez lehet a gond! A hason fekvés nagyon fontos lenne, ezzel erősödik a hátizomzata,nyaka! Plusz a mozgásfejlődés összefügg a beszédfejlődéssel is. Ahogy beindul a mozgása,úgy fog egyre többet gügyögni, "beszélni". Fordítsd a hasára, játssz vele, ha van olyan játéka amit nagyon szeret, kicsit mellé tegyed, hogy fordulni kelljen neki érte. Rá is vezetheted, mellé teszed a játékot, megfogod a kezét és oldalra "lépegetsz" vele, hogy a gyerek hason forduljon!
És ha aggódsz, ajánlom a dévényes szakembereket! :)
Sok sikert!
(nekünk ezeket tanácsolták)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!