Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez normális, vagy én nem...

Ez normális, vagy én nem vagyok normális?

Figyelt kérdés
Azt hittem sosem fogok aggódni a fejlődése miatt amíg az orvos is normálisnak véli, de el vagyok keseredve. Fél éves a lányom, és nem csinál semmit. Még csak nem is fordul át. Még az oldalára sem. Orvosok szerint normális, még ráér. Hát nem tudom. Nézek videókat fél éves babákról, szinte mindegy ül már, kúszik, de van amelyik mászik is! Gügyögnek, utánozzák a hangokat amiket anyuka kiad, az enyém nem. Ez normális? A ti babátok fél évesen miket tudott?
2013. ápr. 21. 21:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Játékokért nyúl?
2013. ápr. 21. 23:24
 12/16 A kérdező kommentje:
Igen, nyúl értük, fogdozza őket, átrakja egyik kezéből a másikba, szájába veszi, sikítozik rájuk.
2013. ápr. 22. 07:18
 13/16 anonim ***** válasza:
Szokott hason feküdni? Emeli a fejét? Hason fekve fordítja a fejét mindkét irányba?
2013. ápr. 22. 08:03
 14/16 anonim ***** válasza:

A fiam 2 hete múlt 6 hónapos. Nem sokat mozog, de azt tevékenyen, akkor forgolódik (valahogy), ha én nem vagyok a szobában és a szőnyegen játszik, mert keres engem és így körbe, ill.véletlenül megfordul. Viszont a pelenkázón olyan érdekes nem neki való dolgok vannak, hogy ott mint a ringlispír pörög -ezért nem aggódom, most többet van a szőnyegen, de ki kell mennem a szobából, mert csak akkor mozgolódik. Persze nem azt jelenti, hogy egész nap egyedül van - ezek kb.10 perceket jelentenek. Nem kövér baba, de jó súlyban van, 6 hósan volt 8,15 kg.

A videókat azok a szülők teszik fel, akik nagyon büszkék a mozgékony gyermekükre, lehet hogy a Te babád 11 hósan mondatokat fog mondani :-) Ne aggódj, beszélj a védőnővel.

2013. ápr. 22. 08:09
 15/16 A kérdező kommentje:
Nem szeret hason lenni, de ha úgy van szépen emeli a fejét forgatja jobbra balra, de pár percnél többet nem lehet úgyhagyni mert ordít. Köszönöm a válaszokat!
2013. ápr. 22. 08:15
 16/16 anonim ***** válasza:

Akkor ez lehet a gond! A hason fekvés nagyon fontos lenne, ezzel erősödik a hátizomzata,nyaka! Plusz a mozgásfejlődés összefügg a beszédfejlődéssel is. Ahogy beindul a mozgása,úgy fog egyre többet gügyögni, "beszélni". Fordítsd a hasára, játssz vele, ha van olyan játéka amit nagyon szeret, kicsit mellé tegyed, hogy fordulni kelljen neki érte. Rá is vezetheted, mellé teszed a játékot, megfogod a kezét és oldalra "lépegetsz" vele, hogy a gyerek hason forduljon!

És ha aggódsz, ajánlom a dévényes szakembereket! :)

Sok sikert!

(nekünk ezeket tanácsolták)

2013. ápr. 22. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!