Ez normális, vagy én nem vagyok normális?
Szia!
Nagylányom 3 hósan pár napig forgott hasról-hátra, hátról-hasra, aztán 8 hónapos koráig gyakorlatilag egyiket sem csinálta, ritkán hátról-hasra vagy oldalra, aztán 7 hónaposan elkezdett forogni, 8. hónap elején mászni kezdett, pár nappal később felállt, két hét múlva ment a fal mentén, 10 hónaposan ment önnállóan. barátnőm kisfia sem forgott 7 hónaposan, akkor kb 11 kiló volt, az is hátráltatta, de nekik tornázni kellett, egy évesen már szaladt.
Természetes lehet hogy semmit nem csinál még, de egy gyógytornász, ortopéd doki, korai fejlesztő lássa szerintem hogy megnyugodhass!
devenyestol tudom hogy 6 honapos koraig ha csak fekszik egy baba nem gond de a 7. honapra sem csinal semmit akkor neurologia es torna kezdodjon.
a hang utanzassal kapcsolatban jol gondold meg kinek hiszel mert sok szulo sztarolja a gyereket az en lanyom 10,5 honaposan kezdte el utanozni a hangom.
ha tudod es van ra lehetoseged vidd el devenyeshez a babad.
Szia minden baba más..
Az én lányom nagyon gyors volt 3 hosan oda vissza forgott..5 hosan feltolta magát 6 hosan kuszott utánna mászott...de vékony hajlékony baba örökmozgó...
A fiuk azt mondják lustibbak...
Fél évesen forgott mindkét irányba, meg gügyögött. Most 7 hónapos múlt. Kúszik, elég nagy távokat megtesz már. Pár értelmes szót fel lehet fedezni a mondandójában (pl. igen, anya) de természetesen nem érti őket csak ritkán mondja véletlen szerűen. Ha megfogom a kezét, felhúzza magát ülésbe, önállóan nem ül.
1 hónapot biztos várnék, hátha megindul az a forgolódás. Mozgásfejlődés szempontjából 4 hét nagyon-nagyon sok idő. Aggódnék úgy mint Te, de hallgatnék az orvosra. Minden baba más ütemben fejlődik. Egyik napról a másikra képesek meglepő dolgokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!