Mennyi gyümölcspépet adjak neki tízóraira, hogy jóllakjon, de ne legyen túl sok?
hú az én gyerekem pont ilyen volt, mondjuk már majdnem 1 éves :)
Szerintem iktass be mégegy étkezést, nálunk végül ez lett a megoldás, de később, úgy 9 hónaposan tettem úgy.
Én mondjuk tettem bele babakekszet a tejpépbe vagy a gyümölcshöz.
Figyeld a bébi ételeket, mert van amelyik 163g van amelyik 190g és később lesz majd 220g is.
NÁlunk ugyan így volt amúgy és megosztott volt a vélemény, pedig én védőnőket kérdeztem, az egyik szerint max 180g a másik meg mondta nyugodtan adjak többet akár 230g-ot is, így tettem :)ha annyira tátotta a száját adtam még, amúgy most azt veszem észre csökkent az étvágya. szerintem nagyon sok minden fejlődés van most nálatok, így kell az energia.
A folyadék viszont kéne, én akkoriban gyülölcslevet adtam, babáknak valót, vízzel hígitva, arra jó volt hogy imádta és odáig nem itta még cukorral sem a teát, most már megissza és cukor sem kell.
Ha éhes, adj neki még enni. Vagy a bébiétel után adj neki még tápszert. Nehogy éhezzen az a gyerek csak azért mert neki több kaja kell mint a szakirodalom szerinti gyereknek.
Lesz még olyan időszak is, amikor meg pont semmit nem fog enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!