Mennyi ideig tartott a főzelék, gyümölcs bevezetése?
minél tovább húzod, annál nehezebb lesz.
én babám 3 és fél hónapos volt, amikor elkezdtük a hozzátáplálst, ő is anyatejes baba (bár ő csak fél éves koráig), és már kezdett fogyni a tejem.
most odáig jutottunk, hogy szinte az összes korának megfelelő gyümölcsöt szívesen megeszi, tejpépeket eszik, zöldségek közül minden korának megfelelőt, a brokkolit kivéve. húst is bevezettem már, csirkét, pulykát, marhát, borjút evett már. glutént is, durumtésztát, babakekszet szívesen eszik. tejtermékek közül a natúr joghurtot, kicsi gyümölccsel összekeverve. most már én a zsírszegény túrót fogom neki bevezetni. fél éves.
nagyon szép súlyban van a babád, de lassan muszáj leszel elkezdeni. ha rám hallgatsz, sütőtökkel kezded.
az egyik szoptatást pedig ha ki szeretnéd váltani gyorsan, arra a tejpép lesz a legjobb megoldás, mondjuk a milupa tejbedarapép igazi vaníliával. ezt nagyon szeretik. remélem picit tudtam segíteni. szerintem, ha beindul, és ráérez a babád, akkor gyorsan ti is el fogtok jutni idáig. sok sikert kívánok! bár pont mondtam a páromnak, hogy rendesen ki lennék készülve, ha még csak most kezdenénk, igazi ficánka az enyém is, nem igazán kötné le a kajálás, inkább minden más. de ő meg meglátja a kanalat, és nyitja is a száját. sőt, ami elsőre nem ízlik neki, ad neki újabb és újabb esélyt. kitartást kívánok!
Az enyém 6,5 hónapos, napi egyszer eszik vagy gyümölcsöt, vagy pépet anyatejből.
De még nem váltott ki egy szoptatást sem, én sem nagyon erőltetem.
Ő eddig mindent megevet, amit kapott, de amellet cicizik ezerrel.
És a pépet milyet adtok neki? Lehet keverni gyümölcspéppel?
Mikor tudtatok egy egész étkezést kiváltani vele?
A tejmennyiségetekekkor csökkent? Elég volt később?
20:55-ös
Én szoktam csinálni anyatejből és sinlacból, vagy tejmentes pépből (Humana, Hipp) tejpépet.
Ma pl alig evett a gyümölcsből délben, nem erőltetem.
Ne erőltesd, mert egy életre megutálhatja az evést.
Várd meg, amíg jó éhes nem lesz, teljen el a legutolsó szopizás után legalább 3 óra, és akkor próbáld az új ízeket! Nekünk így sikerült kiváltani a szopikat rendes ételre! És csak akkor, ha ébredés után van a babám, álmosan nem hajlandó kanalazni! (10 hónapos)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!