Mikor kezd majd el kevesebbet felkelni éjjel a babám enni? Most 2 hónapos múlt. Vagy szoktatni kell valahogy arra, hogy átaludja legalább félig az éjszakát?
Figyelt kérdés
2008. jún. 13. 22:46
1/5 anonim válasza:
Két gyermeket neveltem fel,mindkettő kb.10 hetes korában hagyta abba az éjszakai felkelést és evést,tehát addig,amíg a szervezetüknek szüksége volt az éjszakai evésre.Nálam bevált,hogy éjszakai ébredésnél nem volt villanyoltás,csendben vettem fel,,büfizés után pedig óvatosan,kerülve minden nappali szokást gyengéd puszival tettem az ágyba tovább aludi.Persze,ha szükséges volt tisztába is tettem,de azt sem olyan "körítésekkel"mint nappal.Hidd el, előbb-utóbb a pici meg fogja szokni,hogy az éjjel arról szól,hogy aludni kell.Én szerencsére egyiknél sem tapasztam meg az éjjeli sírásokat,ha már ébredezett adtam is neki enni,meg sem próbáltam a teáztatást,mert tudtam,hogy éhes.Javaslom Benjamin Spock:Csecsemőgondozás,gyermeknevelés című könyvét.Nálam minden bevált amit ez az amerikai gyermekorvos javasolt.Sok sikert mindkettőtöknek!
2/5 anonim válasza:
Az anyatejet a babák kb. 50 perc alatt emésztik meg, szemben a tápszerrel, ami több óra. Ezért van az, hogy az anyatejes picurok gyakrabban kérnek enni, főleg az elején, mert még elég kicsi a gyomruk. Tarts ki, hamarosan rendeződni fog a dolog, légy még egy picit türelmes, tudom, hogy nem könnyű.De gondolj arra, hogy a babádnak mennyire jó, hogy szopiztatod.
Amúgy az előttem válaszoló tippjeit érdemes megfogadni, abból a szempontból, hogy ha éjjel felkel a baba, az tényleg csak szopi legyen és semmi más! Ne kapcsolj villanyt, ha nem muszáj, ne pelenkázz, akkor nem is ébred fel teljesen a baba, könnyebben visszaalszik evés után és neked is több nyugtod lesz.
3/5 anonim válasza:
Enyém is most múlt 2 hónapos kb.1 hete alussza végig az éjszakákat,egyik napról a másikra történt.Vagy próbáld meg a láncetetést hátha beválik.Estefelé kezd el 2 óránként etetni,tele pocakkal talán tovább alszik.
4/5 anonim válasza:
Szia! Én is két gyereket nevelek,az első 3 hetes kora óta átalussza az éjszakát, ugyanúgy jártam el, mint az első válaszadó írta. A másodiknál is aszerint cselekedtem, ő ennek ellenére 10 hós koráig 1,5-2 óránként kelt szopizni. Nappal 4 óránként evett. Neki így volt jó, én nem akartam megváltoztatni, hiszen ez volt az ő ritmusa. Úgyhogy szerintem babafüggő :o)
5/5 anonim válasza:
Kislányom elmúlt 4 hónapos, rengeteget cicizik éjjel. Eszemben sincs ezt megváltoztatni. Persze nem sírnék, ha leszokna róla:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!