Féléves babátok mit csinál?
És Petőfit szaval. :)
Nincs lemaradva. Az én lányom 9 hónapos volt mikor felült, előtte pár nappal kezdett mászni, rá pár napra felállt. Mindent egyszerre csinált.:) 6 hónaposan még csak forgolódott, 7 hónaposan kezdett kúszni.
20 hónapos most és megállíthatatlan, úgy szalad, néha utol se érem.:)
Az én babám is 37.hétre született ő is 5,5 hónapos ugyanúgy mint a tied és pont ugyan ezeket csinálja 4,5 hósan fordult először hátról hasra:)
én is tartottam tőle hogy "le van maradva" nem minden baba "csoda baba"
Annyi hogy az én fiam mindig hasra fordul meg vissza is
+ pár hete maga mellé húzza a lábait és tolja magát de a keze miatt nem halad előre :D
"Na, tud már járni?" Sőt, repülni is!-ezt szoktam válaszolni, na meg, hogy a Toldi trilógiát már kívülről fújja. Ja, még egy, amikor szörnyülködnek, hogy nincs még foga, akkor azt mondom, hogy ne aggódjon, már megrendeltük a protézist.
Ne törődj a véleményekkel! Minden gyermek egyedi, megismételhetetlen csoda.
Kislányom pont ma 6 hónapos (38. hétre született, terpeszpelust hordott 1 hónapot, mert fennállt a csípőficam gyanúja) nem kúszik, nem mászik, nem ül. Ülhet még az életében eleget, hadd pihenjen még. :-)
Fordul már mindkét irányba, időnként hason tolat, illetve körbe-körbe el-elmozdul hanyatt.
Egészséges, fejlett, kiegyensúlyozott baba, megérdemel egy aggódásmentes anyukát. Az első gyermeknél még én is aggódtam, olvastam a szakkönyveket, hallgattam a kéretlen tanácsokat. Most a másodiknál nem vagyok hajlandó kizökkenni a nyugalmamból, úgyis tudni fogja előbb-utóbb a mozgásfajtákat.
Utolsó az én fiam 9 hónapos és már 7 foga van.... Kicsit várhatott volna velük ameddig értelmesebb lesz, mert nem tudom eldönteni, hogy puszit akar adni vagy éppen belecsíp az arcomba :) Felvátva szórakozik általába :)
De tőlem is kérdezték már, hogy nem megy-e még. Mondtam nem, erre ő beteg? Hát anyád az beteg, meg ahogy elnézem te is (anyuka kérdezte....)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!