Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 hónapos babám beutalót...

1 hónapos babám beutalót kapott hasi, koponya és csípő uh-ra, viszont a kórházban mikor időpontot kértem rámförmedtek, hogy mikor értik már meg a gyerekorvosok, hogy ez nem kötelező vizsgálat?!

Figyelt kérdés
Most akkor kötelező vagy sem?
2009. szept. 24. 11:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A csípő uh nem kötelező úgy tudom tavaly szeptember óta. Indokoltnak találta a gyerekorvos a vizsgálatot? Mert ha igen akkor ezt kell mondani a kórházban és kötelesek elvégezni a vizsgálatot. Hasi és koponya uh nekünk nem volt.
2009. szept. 24. 11:12
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a csipő ultrahang az szerintem kötelező mert mindenki megy 6 hetesen.Nálunk a többit szerintem a korházba nézték születésekor.
2009. szept. 24. 11:13
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A hasi és koponya uh nem kötelező (ezt a mi dokink is mondta), de ő minden babát elküldött (én is nyugodtabb voltam így). Doktora válogatja. Szerintem harcolj ki egy időpontot, és ne törődj vele, ha rádförmednek. A babád egészsége legyen a fő szempont. Szerintem is mond azt, hogy a doktornő indokoltnak látta, és ezért küldött.
2009. szept. 24. 11:15
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem volt indokolt, csak adták...

Jó, akkor kérek időpontot mindenképp!

2009. szept. 24. 11:18
 5/6 anonim ***** válasza:
A mi gyerekorvosunk akkor kérdezte meg, hogy voltunk-e már ezeken a vizsgálatokon, mikor 3 hónapos volt a kisfiam. :) Na de elmentünk csípőszűrésre, az uh-ra meg 4 hetet kell várni!!!
2009. szept. 24. 11:38
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez teljesen kórházfüggő. Én más városban szültem, mint ahol lakunk, és az itteni gyerekorvos felírta a hasi és koponyaultrahangot is, mivel ezt itt meg szokás csinálni az újszülöttökön. A csípőultrahangot viszont szintén mindenkinek megcsinálják 4 hetesen, majd 4 hónaposan. De ahol szültem, ott nem volt semmilyen ultrahang, ezért pótolta itt az orvosunk. A kórházban mondta el az ultrahangozó orvos, hogy ez intézményfüggő. De nálunk semmilyen problémát nem okozott, hogy húzzon kettőt-hármat a csípője mellett a kutacsán meg a hasán is. Ez hozzáállás kérdése, és sajnos elég sokszor találkozunk ilyennel, hogy mintha kegyet osztanának, ha ellátják a feladatukat. Amúgy meg ki mondta annak, aki rádförmedt, hogy az orvos azt gondolta, hogy kötelező? Máshova nem tudod vinni?
2009. szept. 24. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!