Cipő kérdés! Mindenhol azt olvasom, hogy olyan cipő kell, ami tartja a bokáját a babának?
"Ortopéd szakorvosnál voltunk, és ő azt mondta legegészségesebb ha mezítlább, zokniban van ottbent a gyerek!!!!"
Ortopéd szakorvosnál voltunk, és ő azt mondta... hogy bentre is kell cipő, mert a parketta, járólap kemény a gyerkőc csontjainak, kell ami csillapítsa ezt a keménységet.
= ennyire értenek egyet az ortopéd szakorvosok is :/
Én körüljártam a témát, amennyire lehet, és én arra jutottam, hogy otthon akkor jó mezítláb, ha padlószőnyeg, szőnyeg van, a mezítlábazás is kintre, nem a betonra, hanem kavics, homok, föld, fű-re vonatkozik.
Ha puhatalpú cipő (pl. liliputi) akkor annak nem kell tartani a bokát, mert annak pont az a lényege, hogy olyan, mintha mezítláb lenne, mozog a láb és ingerek is érik.
Ha kemény a talpa, mint pl. a gyógycipőknek, supinált cipőknek, akkor ott kell, hogy tartsa a sarkát, bokáját, tehát magasabb legyen a hátsó boka rész.
Mamuszt, papucsot nem kéne adni a gyerkőcre 6 éves korig, de nyilván nem megoldható, az olyan beleugrósnak kényelmes a papucs, hogy csak kiszalad a konyhába, strandon stb. de ne egész nap az legyen a lábán.
Nem vagyok szakmailag hozzáértő, de én ezt szűrtem le a különféle infókból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!